Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2018 hebben 21 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-01-2018
Balou
VV

Kwam sinds een tijdje bij de meldster. Zou de eigen katten van de meldster pesten. Regio Maasmechelen.  Niet schuw, aanhankelijk katje.
 
Later meer info
Geplaatst op 28-01-2018
Prim
26

Natuurlijk was het afscheid nemen deze keer eens zo zwaar,

want Prim (Plien) is ten slotte een half jaar bij ons geweest.

Wij hebben haar mogen zien ontpoppen van een zeer angstig wezentje

dat niks anders deed dan hele dagen in een hoekje te zitten

tot een speelse, dankbare, knuffelachtige, pittige dame.

 

Nu gaat ze naar haar gouden mandje waar ze samen met een kattinnetje

van dezelfde leeftijd mag kennismaken. De dame die haar adopteert straalde

al zoveel liefde uit naar Plien dat het ons zo vertederde.

Over alles heeft ze heel goed nagedacht. Ze wil enkel het beste voor Plien.

Meer kunnen wij niet verlangen.

Het gaat haar goed gaan, daar zijn we zeker van.

Daar gaat ze nog meer de kans krijgen om helemaal te ontplooien en van

een gelukkig en zalig leventje te genieten.

Met alles wat ze heeft meegemaakt is het haar zo ontzettend hard gegund.

Voor ons zit je eeuwig in ons hart lieve Plien!

Geplaatst op 26-01-2018
Frits
37

Later meer gegevens.

Geplaatst op 25-01-2018
Saartje
VV

Deze mama beviel op de veranda tussen enkele tuinstoelen. Geen goede plek dus nu is ze lekker met haar 3 kindjes in ons gastgezin.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 23-01-2018
Lilly en daisy
VV

Deze schaapjes werden van de slacht gered.
 

Onze Lilly...
 
Dit is Lilly, 1 van de twee schaapjes die we van de dood hebben gered. Gehandicapte Lilly, samen met haar mama Daisy.
We mochten de wei gebruiken van onze huisbaas van Villa Vagebond, waar ze lekker kunnen grazen en dartelen!
Lilly is een maand of 4/5 en kan niet op haar voorpootjes staan. Haar voorpootjes leunen op de knietjes, en zo sjeest ze het weiland door. Wij waren haar laatste optie, de dood kwam heel dichtbij.
Ondertussen heeft onze dierenarts haar bekeken en nu is het duidelijk wat ze heeft.
Lilly heeft arthrogrypose. Dit is een aangeboren afwijking, waardoor ze haar knietjes niet kan strekken. Zulke lammen behoren een paar dagen na hun geboorte te worden geopereerd, maar dit is bij Lilly niet gebeurd.
Onze dierenarts heeft Lilly grondiug nagekeken en een operatie is niet nodig, Lilly kan perfect (op haar manier) functioneren.
Ons Lilly amuseert$ zich samen met haar mama. En wij? Wij zijn zo vertederd... Ze zijn zo gelukkig in het weitje, samen met de ganzen. Zalig gewoon <3
Lilly en mama Daisy zijn vrij voor adoptie, maar moeten samen geplaatst worden.Geplaatst op 23-01-2018
Daisy en Lilly
VV

Dit lieve schaapje is Daisy, de mama van Lilly. 

Lilly is een maand of 4/5 en kan niet op haar voorpootjes staan. Haar voorpootjes leunen op de knietjes, en zo sjeest ze het weiland door. Wij waren haar laatste optie, de dood kwam heel dichtbij.
Ondertussen heeft onze dierenarts haar bekeken en nu is het duidelijk wat ze heeft.
Lilly heeft arthrogrypose. Dit is een aangeboren afwijking, waardoor ze haar knietjes niet kan strekken. Zulke lammen behoren een paar dagen na hun geboorte te worden geopereerd, maar dit is bij Lilly niet gebeurd.

Beide schaapjes waren klaar voor de slacht, maar daar heeft onze voorzitster een stokje voor gestoken. Beide schaapjes leven nu gelukkig in de wei, onze verhuurder (en buurman) gaf een stuk landschap vrij, waar onze dames heerlijk kunnen razen. Ondertussen zijn ze samen klaar om opzoek te kunnen gaan naar een nieuw huisje. 
Er is een voorwaarde, ze dienen samen geplaatst te worden.Geplaatst op 22-01-2018
Fleur
14

Later meer gegevens.

Geplaatst op 17-01-2018
Maïlo
115

Deze kittens doken opeens in de tuin van de meldster op, waar ze al enkele zwerfkatten voert.
 

Heb jij veel lekkers in huis? Dan ben jij voor mij waarschijnlijk de aangewezen persoon. Ik ben namelijk helemaal zot op alles wat eetbaar is. Dit is DE manier om in contact met mij te geraken. Ik ben buiten geboren met mijn 3 zusjes en van nature niet zo’n mensenmens. Gewoonweg omdat er in ons nestje geen mensen vrij rond liepen. Maar voor iets lekkers wil ik me wel even laten strelen. Verder ben ik helemaal gek op het spelen met een laserlampje. Mijn opvangmama vindt mij een gemakkelijk poesje in onderhoud. Ik ben namelijk nooit stout.

 

Ben jij nieuwsgierig? Wil jij mijn mooie gladde glinsterende tijgerprint van dichtbij komen aanschouwen? Dan mag je gerust even kennis met mij komen maken. Je kunt dan ook kennismaken met mijn tweeling tijgerzusje Noï (mij herken je aan mijn grote ronde ogen). De deur bij mijn gastgezin staat altijd open voor interessante mensen.

Geplaatst op 14-01-2018
Loki
BK

Deze kater zwierf al een hele tijd rond op een vakantiepark. Hij was erg niesziek.

Hai! Mijn naam is Loki en ik ga nooit meer op Wikipedia kijken! Ik wilde gewoon voor de fun eens mijn naam googlen, maar Wiki zegt dat Loki een kei enge god is!
Loki is de god van chaos en leugens, maar das helemaal niet waar! Ik ben peperkoekenhart- schattig...
Wiki heeft wel gelijk met 1 ding: Loki veranderde van gedaante, en ikke ook :-)
Ik was eerst heel vies, ik was bijna zwart! Het buitenleven was veel te hard voor mij, kon ik echt niet mee omgaan.
Maar nu blinkt mijn vachtje, en brengt mijn kleur veel vreugde en liefde in jullie leven. Mijn zuivere hart raakt menig vrouwenvolk, zo ook die kleine opdonder Mini. Mini weet me altijd te vinden en verbergt haar snoetje liefdevol in mijn pootjes, of legt haar koppetje op mijn rug. Ze zijn allemaal welkom bij mij, ik doe nooit moeilijk. Lekker klef zijn is leuk.
Ik ben trouwens aids-positief, brrrr. Maar weet je, ik kan jullie helemaal niet besmetten hoor, no worries. En juist omdat ik zo'n sociaal mannetje ben, kan ik gerust samenleven met andere soortgenootjes. Natuurlijk past Mini ook bij mij, maar Vincent is ook een TOP gozer.  Mensen komen bij mij trouwens met stip op nummer 1. Lekker kneden met de pootjes op jouw schootje, ik ben ZO sociaal, wil je nie weten ;-)
Nou, Loki gaat weer even het lieve kereltje uithangen, jullie gaan bellen? Kusje x

Geplaatst op 13-01-2018
Civet
20

Deze halfwasjes werden gedumpt.
 

Retteketet hier is Civet!
Komt even binnen hè? Ja, maar da's maar een beetje voor de show, want ik ben eigenlijk best verlegen. Hou niet zo van drukte en gefuif. Het straatleven was al spannend genoeg. Het mag voor mij wel lekker rustig zijn. Geen andere katjes om me heen, maar fijn een huisje voor mijzelf. Ik vermaak me best wel in m'n eentje. Of misschien één vriendje dan. Als die heel lief voor me is en niet de baas wil spelen. En dan fijn achter een balletje aanrennen, of gewoon... achter niks. Ik wil niet écht alleen zijn hoor! Ik zoek wel een baasje of bazinnetje dat lekker veel met me knuffelt en speelt! Door m'n dikke vachtje kroelen. Mmmmm. :) Mensen zijn wel leuk hoor, maar ik moet je wel vertrouwen! Als ik stop zeg is het stop. Simpel. Dan duw ik je hand wel zachtjes weg. Even goeie vriendjes. En dan kom ik 's avonds ook gezellig bij je liggen op de bank. Lekker knorren. Knus hè? 
Heb jij een huisje waar ik lekker veel aandacht krijg, weet jij al wat katjes zoals ik nodig hebben en vind je knuffelen fijn? Dan wil ik wel eens even aan je snuffelen en zien of het klikt!
 
Groetjes, Civet

Meisje van 11 maanden

Geplaatst op 12-01-2018
Ceren
106

Nadat kinderen met dit kitten gespeeld hadden, werd het voor de deur van de meldster gezet. De meldster bemerkte een hematoompije op haar buik, dit bleek een gigantische liesbreuk te zijn waarin het volledige darmstelsel, de milt en de blaas waren verdwenen. De blaas was bovendien omgeklapt waardoor Ceren niet kon urineren. Ceren is geopereerd en is nu aan het revalideren.

Later meer gegevens.

Geplaatst op 09-01-2018
Poetchy
VV

Poetchy liep in een maisveld in Laakdal, en omdat ze verminkt is, is besloten van haar hier op te vangen.

Later meer info

Geplaatst op 08-01-2018
Lizzy
VV

Lizzy werd afgestaan.

Mooie Lizzy!
Lizzy is een dametje met pit!
Een beetje op haar hoede en schrikachtig nog. Wellicht door een nare ervaring in het verleden. In de Villa is dit al stukken minder tot zo goed als niet. Mogelijk heeft ze stress gehad van het kleine kindje wat in het gezin waar ze vandaan komt, aanwezig was. Met speltherapie kan Lizzy zich nu al goed ontspannen en is daarna beter te aaien. We zoeken voor Lizzy dus een rustig huisje zónder kleine kinderen met mensen die graag met haar willen spelen zodat ze haar energie kwijt kan op een positieve manier.
En kijk toch eens naar het filmpje.
Lizzy poes, 3 jaar.

Geplaatst op 07-01-2018
Josefine
15

Hej Josefien hier. Toen ik binnenkwam bij mijn opvangmama was ik echt een heel bang katje. Liefst van al wilde ik dat iedereen uit m’n buurt bleef vandaar dat ik vaak zat te blazen als er iemand dichterbij kwam. Achteraf gezien was mijn opvangmama hier gelukkig niet door afgeschrikt! In het begin had ik nog een opvangbroertje dat met veel aandacht ging lopen, mooi dan kon ik rustig mezelf zijn.  Maar toen hij geadopteerd werd was alle aandacht voor mij.  Toen ben ik pas echt ontdooid en ben ik dikke maatjes geworden met mijn opvangmama, lekker samen knuffelen in de zetel en samen spelen.  Bij mijn nieuwe gezin ga ik ook weer een broertje hebben, hopelijk is hij net zo leuk als de eerste!  Mijn nieuwe mama ziet er alleszins heel erg lief uit. Ik moet gaan nu, weer nieuwe mensen en nieuwe vriendjes te ontdekken!

Groetjes Josefien
Geplaatst op 06-01-2018
Clark
VV

Mijn naam is Clark en ben een lieve jongen

'Een pakkende titel' hadden ze me gezegd, dan gaan mensen je verhaal lezen. Heb er de hele nacht over liggen piekeren, maar toen de verzorgers me 's morgens zeiden: 'Wat ben je toch een lieve jongen', was het grote vraagstuk opgelost.
Weet je, ik heb een heel zacht karakter, ben een gevoelig typje. Dat is soms best moeilijk in deze grote wereld, want dan raak je snel gekwetst en zo. Ken je dat? Soms dagen de andere katjes me uit en dat vind ik niet leuk. Ik zeg dan: 'Pak een ander!' Maar dat werkt geloof ik niet in de dierenwereld. Ach ja, ze zijn niet gemeen ofzo hoor, maar ik heb moeite met spanningen. Dan ga ik mezelf maar wat wassen en denk: 'Als je haar maar goed zit!'
Ik ben gek op mensen. Soms loop ik ze achterna, en op andere momenten wacht ik ze op in de keuken. Mijn lievelingsplekje. Mensen vinden dat leuk, maar eigenlijk heb ik gewoon honger en wil ik dat ze de kastjes openmaken. Clark de lekkerbek!
Oh, en ik ben aids-positief, das wel effe iets om te benoemen. Ik had vroeger op straat overal wel een vriendinnetje, ik denk dat ik daar het positieve dingetje ben opgelopen. Tsja... vroeger was de sexuele voorlichting heel anders dan nu hoor (ook al ben ik nog maar 5 jaar)! Maar weet je, ik merk er niks van, het is wat het is en ik kan heeeeeel oud worden :-)
Heb je mijn koppetje als eens goed bekeken? Ik heb een guitig scheef oortje, hoe schattig is datte. Ik had een stom ding in mijn oor die er niet moest zijn. Dus ik zei: ' Oke, haal maar eruit!' Dus nu heeft de plastisch chirurg er wat leuks van gemaakt.
Maar even terug naar jullie mensen. Omdat ik zo'n lieve jongen ben, wil ik zo graag mijn liefde aan je geven... kopjes geven, langs je benen strijken, bij je zitten en heel ontroerend in je ogen kijken. Ik weet dat ik nog zoveel in mijn mars heb, maar dat bewaar ik voor mijn speciale mensjes. Ik zorg er persoonlijk voor dat wij vrienden voor het leven worden, beloofd.
Zoek jij een gevoelige ziel? Clark volgt je op de hiel.  Kusje!

Geplaatst op 06-01-2018
Rorey
111

Onze eerste plaatsing van het jaar is een feit ! Lieve, schattige Rorey met de mooie grote kijkers is vertrokken naar haar forever huisje.  Een mooie, nieuwe start bij het begin van het nieuwe jaar.  En of ze goed terecht is gekomen ?

Ja hoor, alweer een zwerfkatje met haar kontje in de boter gevallen.  Leuke mensjes hadden net maandenlange verbouwingen achter de rug en nu hun stekkie klaar was vonden ze dat er nog iets ontbrak …  Ze gingen op zoek en zagen de gekke kerstfoto van Rorey op het web passeren en opeens wisten ze het…1 of misschien wel 2 katjes om hun huis op stelten te zetten…Dat was wat ontbrak J

Ze maakten een afspraakje met Rorey en meteen ook eentje met Emy, een ander opvangkatje dat ook op zoek was naar een huisje en… het werd een dubbele match ! 2 katjes werden gereserveerd ! 

En dit weekend was het dan zover. Alles was in gereedheid gebracht voor de poesjes, ze konden komen.

Het ene baasje reed naar de ene kant van het land om Emy op te halen, het andere baasje naar de andere kant om onze Rorey op te halen J

Braaf  zoals steeds ging Rorey in het reismandje liggen, klaar om aan haar grote avontuur te beginnen.

Hopelijk worden deze 2 poesjes snel vriendjes.  Rorey heet nu Maya en Emy , Inca en ja de namen zeggen genoeg he, een leuke zelfgemaakte indianen tipi staat op hen te wachten J

Veel plezier lieve meisjes, geniet nu maar gezellig samen van jullie nieuwe mensjes, huisje, tuintje…

Liefs, van Rorey’s opvangmama’s XXX

Geplaatst op 06-01-2018
Pip
121

Hoi lieve mensen,

 

Ik ben Pip, een vier maanden oude ondeugende kater die een liefdevol baasje zoekt. Mijn opvangmama dacht dat ik een poesje was, vandaar mijn vrouwelijke naam. Ik ben echter een ondeugende kater die het liefst de hele dag speelt en chilt. Chillen kan ik als de beste. Als mijn opvangmama binnenkomt, dan lig ik al klaar om koekjes te krijgen. Aaitjes vind ik nog eng, daar moet ik nog aan wennen. Ik sla dan nog wel eens met mijn pootje op je hand. Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Bij mijn opvangmama mag ik niet op alle plekken komen, maar ik blijft het toch proberen. Ik speel graag met mijn broertje Sam, we spelen dan altijd wie de sterkste is. Ik ben natuurlijk altijd de winnaar, maar ik laat mijn broertje ook af en toe winnen. Kun jij mij de liefde en aandacht geven die ik nodig heb? Reageer dan snel.

Geplaatst op 06-01-2018
Sam
121

Hee allemaal,

 

Ik ben Sam, een vier maanden oude stoere huistijger die een eigen koninkrijk zoekt. Ik ben nog een beetje bang voor die grote mensen. Als ze te dichtbij komen blaas ik nog wel eens en probeer ik me te verstoppen. Dat is eigenlijk helemaal niet zo stoer, maar ja, die mensen zijn ook zooo groot. Met koekjes kun je me wel paaien, die eet ik ook gewoon uit je hand. Wanneer er eten in het spel is kan ik nog wel eens grommen naar mijn broertje en zusje. Mijn bakje met voer is namelijk van mij en van niemand anders, delen vind ik soms niet zo makkelijk. Als ik me op mijn gemak voel ga ik lekker spinnend naast je liggen. Zoek je nog een huistijger voor jouw koninkrijk? Dan kom ik graag bij je wonen. Met tijd en veel aandacht van jou zal ik jouw koninkrijk regeren als een koning. Wil je me niet alleen adopteren, kijk dan ook even bij mijn zusje Puk en mijn broertje Pip.

Geplaatst op 06-01-2018
Emy
121

Ik ben een diva en kom er gewoon voor uit!

Hallo! Ik ben Emy en ik ben me er eentje. Heb jij ook pluimoren? Ik vind dat cool. Ik heb dat ook, die moet je echt koesteren. Elke morgen was ik mijn pluimpjes zorgvuldig, zodat ik weer voor de dag kan komen. En mijn staart is ook heel mooi, zou ik de vloer mee kunnen borstelen, maar daar begin ik niet aan! Emy moet mooi blijven!
Ik heb zo mijn eigen huisregeltjes ontworpen, en na familieberaad werden mijn regels geaccepteerd. Als ik in the mood ben ga ik helemaal los en mag je lekker met me knuffelen. Niet oppakken, dat vind ik stom. Hou jij toch ook niet van, dat ze je optillen en gewoon maar wat met je gaan lopen. Heb ik toch nog nooit gezien.
Ik ben een spelletjes meisje. Gek op spelletjes! Muisjes aan een hengel zijn favoriet. Als je die een beetje hoog houdt, zie je mijn mooiste sprongen. Ik kan al bijna een hele draai maken, vind ik knap. Ze vinden me hier wel een schattig ding, ik ga ook altijd mee slapen. Ik hoop dat je redelijk vroeg naar bed gaat, dan heb ik lekker veel tijd om je voetjes te verwarmen. 
Maar weet je, ik wil eerst een gesprekje met je, ik deel niet zomaar met wildvreemden de slaapkamer, ik ben gekke Emy niet!
Soortgenootjes mogen mijn muishengeltje gerust lenen, alhoewel samen spelen vele malen leuker is. Nou, kom je dan even langs dan? Doeiii, kusje Emy
Geplaatst op 05-01-2018
Dolly
104

Heb jij een schoot? Dan is Dolly je poes!
Knuffelen is haar grootste hobby en ze doet niets liever dan op schoot liggen.
Het is een vrolijke, praatgrage meid die liefst heel de tijd bij je in de buurt is.

Geplaatst op 01-01-2018
Gizmo
VV

Later meer gegevens.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg