Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2018 hebben 9 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 26-04-2018
Shadow
VV

Aangenaam! Shadow is mijn naam! Ooit was het leven goed en woonde ik samen met Figaro en de hond bij een koppel. De liefde tussen alle gezinsleden was immens maar dat bleef helaas niet duren. Baasjes kwamen niet meer overeen en gingen scheiden. En wie is daar dan meestal de dupe van? Inderdaad! De aanwezige huisdieren, ikke, Figaro en de hond dus. Daarvoor heeft de meldster zelfs de politie moeten inschakelen want in eerste instantie bleven wij allemaal bij baasje wonen maar die was nooit thuis. We werden verwaarloosd… Gelukkig mocht onze blaffer uiteindelijk, na een heel gedoe, toch naar bazinnetje en wij? Wij kregen een one-way-ticket naar Villa Vagebond. Voor Figaro is het allemaal heel snel gegaan, zij vond in een recordtempo een nieuwe thuis maak ikke? Voor mij zal het niet zo gemakkelijk zijn want ik werd fiv-positief gediagnosticeerd. Maar hey?! Ik voel daar niets van hoor! Ik ben nog piepjong (1 jaar) en voel me kiplekker. Ik ben eigenlijk gewoon drager van het virus, het is nog niet “uitgebroken” en als het aan mij ligt zal het nog lang duren eer ik in fase 2, 3 of 4 kom want ik ben van plan om mij heel goed te soigneren! Wist je dat aidskatten gemakkelijk 10 jaar en zelfs ouder kunnen worden? Moet je maar eens aan de mensen van Buddy Kat vragen! Die kunnen je succesverhalen aan de lopende band vertellen! Dus schrijf me aub niet af! “Afschrijven” vind ik meer iets boekhoudkundig wat je bijvoorbeeld kan doen met rollend materieel. Bon, het is wat het is. Ik blijf niet in het verleden hangen en ben niet rancuneus. Mijn positieve ingesteldheid is mijn grootste troef! Mijn motto is: pluk de dag! Met andere woorden: leef vollenbak in het heden. Het verleden is gepasseerd en de toekomst hangt af van lotsbestemming. Zelf heb ik weinig in de pap te brokken maar jij?! Jij kan mijn perspectief een handje helpen in de goede richting. Hoe? Wel, gewoon door mij te adopteren, mij te soigneren en mij eens kans te geven op een goed bestaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen! Wat krijg je in ruil? Onnoémelijk véél vriendschap en opperste adoratie want ik ben heel lief en een knuffelaar van de bovenste plank. Immens veel actie en real life cat-tv ! Schaf die National Geographic maar af. Als je mij bezig ziet, heb je totaal geen behoefte aan andere dierenprogramma’s ;-) Ik ben enerzijds een gek typke maar anderzijds ben ik serieus en besef ik dat mijn lot in jouw handen ligt! Wie geeft mij een kans? Wie gaat met mij een romantische, doch levenslange verbintenis aan? Kalverliefde is niet zo mijn ding. Ik ben meer voor een duurzame en stabiele relatie. Jij ook? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met kattenbemiddeling om eens kennis te komen maken.

Geplaatst op 25-04-2018
Angel
VV

Angel was alles voor haar baasje.... Maar het noodlot sloeg toe en haar baasje kwam plots te overlijden.

Waarom hebben engelen vleugels... Weet jij het?

Mijn naam is Angel, maar ik heb mijn vleugeltjes afgegeven.
Een tijdje geleden, had ik een beste vriendin. Zij was mijn alles, mijn leven. We deelden lief en leed en ik dacht dat we samen oud zouden worden. Maar dat was niet zo. De zon slikte haar stralen in, en een mist verscheen voor mijn ogen. Mijn beste vriendin was niet meer. Ze stierf in mijn bijzijn, en ik... ik bleef achter. Maar mijn naam Angel, moest toch iets betekenen?

Waarom hebben engelen vleugels? Omdat zij de hemel konden bereiken! Wezens met vleugels konden de wolken bereiken, maar de hemel moest toch hoger zijn dan de wolken? Ik gaf mijn vleugels aan mijn beste vriendin. Nu kon ze hoger dan de wolken vliegen, nu kon ze eindelijk een plekje zoeken om voor altijd te rusten. Tevreden met mijn symboliek, pakte ik mijn koffertje en vertrok naar het kattenasiel Villa Vagebond.

En daar zit ik nu. Het was even wat aanpassen, want ik ben een gevoelig meisje. Ben geen fuifbeest, ik hou van eenvoud en rust. Beetje een Bambi typje, ken je die? We hebben uiterlijk al 1 ding gemeen, en dan mag jij raden watte ;-)
Ik hou van streeltjes, kriebelen achter mijn oren. Ik zoek een soulmate, iemand om dingen mee te delen. Hoeft niet kweet-wat te zijn, gewoon... een vertrouwde omgeving waar ik mezelf mag zijn. Ik ben loyaal, en met een echte bambi blik hoop ik snel jouw hartje te veroveren <3
Mailen we?

Liefs... Angel 

Geplaatst op 24-04-2018
Leon
VV

Ik ben Leon, een prachtige kater – al zeg ik het zelf – van 2 jaartjes. Dat ik een ijdeltuit ben, is al meteen duidelijk zeker? Ik kan je verzekeren dat het geen sinecure is om mijn lange manen in perfectie conditie te houden maar ik doe mijn best. Soms krijg ik hulp van de verzorgers die mijn lange wappers mogen kammen al is dit wel afhankelijk van hoe mijn humeur is. Bij binnenkomst was ik namelijk nogal wispelturig maar nu ik in een themakamer verblijf, begin ik meer open te bloeien en laat ik niet gelijk mijn nageltjes zien. Aaien en kammen sta ik toe als ik in de stemming ben want soms ben ik slechtgezind omdat ik de laatste tijd heel wat meegemaakt heb. Mijn vorige eigenaar zorgde niet zo goed voor mij... Gelukkig was er de buurvrouw die “bazinnetje” onder druk zette om afstand van mij te doen. Die buurvrouw gaf mij tevens eten en als het nodig was, ook medische verzorging. Je kan dus al vermoeden hoe graag mijn bazinnetje mij zag…? Enfin, een tijdje geleden verhuisde ik naar Villa Vagebond wat wéér een hele aanpassing voor mij was. Maar kijk, ik heb inmiddels mijn draai in het asiel al een beetje gevonden maar eigenlijk zou ik toch graag verhuizen naar mensen die goed voor mij zorgen en mij niet als vanzelfsprekend beschouwen, die mij niet aan mijn lot overlaten. Ben jij een liefdevol en zorgzaam iemand (rustige kinderen zijn geen probleem)? Kom me dan eens bezoeken voor een diepere kennismaking. Je mag dan mijn geweldige looks ‘live’ bewonderen en in ruil voor een snoepje mag je in mijn weelderige haardos kroelen. Deal!

Geplaatst op 23-04-2018
Alvin
121

Alvin is heel nieuwsgierig, speels en zachtaardig.
Hij houdt van alles wat hem aandacht geeft.
Kan zeer goed met kinderen! 
Hij helpt met ze naar bed brengen en geeft ze nog een knuffel en kusje voor het slapen gaan.
Hij slaapt het liefst bij de opvangmama onder de dekens in haar armen.
Hij begint nu stilletjes aan te wennen aan de honden dus zou ook samen gaan met rustige honden die al gewend zijn aan katten.
Z'n favoriete spel is jagen op balletjes/muisjes, kan hij echt uren mee zoet zijn.
Stoeien met z'n broer staat als 2e op z'n lijstje met leukste dingen om te doen.
Geplaatst op 16-04-2018
Remy
VV

Deze kater komt uit een vangactie uit Balen.

Later meer info

Geplaatst op 11-04-2018
Belle
VV

Ik kom uit Maasmechelen. Mijn naam is Belle. Zoals mijn naam het al zegt ben ik een mooi, lief dametje. Voor knuffeltjes ben ik ook altijd te vinden maar ik heb nu nog even tijd nodig om te wennen aan mijn verhuis. Zodra ik klaar ben voor naar mijn forever-huisje te gaan horen jullie het!

Verdere info volgt snel!

Geplaatst op 09-04-2018
Pjotr
villa vagebond

Een vrolijke gezellige bengel!

Geplaatst op 06-04-2018
Douwe
BK

Later meer gegevens.

Geplaatst op 01-04-2018
Shayne
111

Hoi hoi, mijn naam is Shayne, broertje van Poekie, Lou en Pippa, je weet wel de katjes die een tijdje bij de nonnekes gewoond hebben.

We werden daar verwend hoor, alle dagen warme melk met brood , restjes uit de keuken…allemaal heel lekker maar blijkbaar niet zo goed voor onze buikjes want toen we in de opvang kwamen bleken onze buikjes vol met vieze beestjes te zitten. Blehhhh.

We moesten dus direct aan de pilletjes en dat was eerlijk gezegd geen lachertje hoor. Wij vonden die 2 gekke dames in de opvang eigenlijk helemaal niet zo leuk en die wilden ons oppakken én dan nog eens een pilletje in de keel duwen ?! Dat liept niet meteen zoals gepland. We hebben gegromd, gesist , in de vingers gebeten…en toch is het ze gelukt dat vieze ding in onze bekjes te proppen. En wat blijkt nu…die vieze beestjes verdwenen zomaar ineens uit ons lijfje. We voelden ons ook meteen een pak beter en onze pelsjes begonnen zowaar mooi te blinken.

We krijgen hier ook dagelijks lekkere dingen voorgeschoteld…man man je kunt het niet geloven…wij zijn bij de nonnekes geboren en beetje later in de hemel terechtgekomen :)

En weet je wat nog zo heerlijk is ? Snoepjes ! Alle dagen lekkere snoepjes ! Ik ben er helemaal gek van !

In eerste instantie wilde ik die helemaal niet aannemen hoor, neen neen, ik had die opvangmama’s echt wel door hoor…een koekje voor een aaitje of een knuffel… ik dacht het niet !

Maar man er zijn van die koekjes bij…mmmmm zooooo lekker, alleen al er aan denken doet me watertanden, ik kan ze niet weerstaan dus heum…ik heb dus maar toegegeven he. Het is nu zelfs zo ver gekomen dat ik nu eerst kopjes ga geven nog voor ik een koekje heb gekregen. Straf he. Shayne je bent goed bezig hoor ik ze dan zeggen. En eerlijk…ik vind die 2 gekke opvangmama’s ondertussen ook best okay hoor. Ik begin zelfs te genieten van de dag dagelijkse aaitjes en knuffels. Ik heb ondertussen ook een nickname: Koekie monster ! Ha hoe zou dat nu toch komen … Ik wil alle koekjes heel erg graag…van zo gauw de deur opengaat begin ik spontaan te spinnen want ik weet wat eraan komt dan…koekjeeuuhhsss J

Er staat ons de komende dagen nog enkele spannende dingen te wachten naar het schijnt. We gaan kennismaken met de rest van de familie hier, We hebben ze al gehoord en geroken want we hebben al aan de deur liggen snuffelen, dus we weten dat er nog soortgenootjes zijn. Spannend. En wanneer alles snor loopt en wij ons niet gaan verstoppen onder kasten of zetels maar lekker ontspannen rondlopen en genieten dan mogen we op zoek naar een forever huisje. Klinkt goed he.

Ik en onze opvangmama’s houden jullie zeker op de hoogte en wanneer het zo ver is en mijn koekjes snoet online komt…bellen he, misschien worden jij en ik wel beste vrienden, maar haal dan zeker wel wat lekkers in huis he.

Oh ja, bij mij zaten ze er ook ferm naast hoor. Eerst werd ik Shay genoemd, een mooie meisjesnaam niet waar …alleen ben ik wel een knappe gast !

Liefs en kopje van het koekie monster.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg