Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2018 hebben 47 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-10-2018
Noah
37

Hallo mensen,

Ben ik niet een mooie verschijning, met mijn rode koppie? Ik hoor ze vaak bewonderend over mij spreken. Ik ben de vreemde eend in de bijt tussen al die zwarte broertjes en zusjes. Maar ik ga er niet van naast mijn schoenen lopen. Ik weet immers ook wel waar ik vandaan kom. Mijn mama was "maar" een straatkat. Ze was een kleine, dunne tienermama. Ben ik effe blij dat mij het lot van het harde straatleven bespaard blijft! Tenminste, ik hoop dat er iemand is die een lekker warm mandje voor mij heeft. Ik heb in ieder geval heel veel te bieden. Ik ben een lief, knuffelig woezepoezeltje dat graag op jouw schoot wil zitten en je mag me dan oneindig lang aaien waardoor jij weer helemaal ZEN wordt. Super toch?

Ik ben nog niet direct te adopteren, want ik moet eerst nog ff bij mama blijven. Maar je mag wel al naar mij komen kijken!

Geplaatst op 30-10-2018
Ieske
37

Hallo allemaal!

Ik ben Ieske!

Mijn mama was een zwerfkat en omdat zij wel een héél slanke lijn heeft, moest zij alle zeilen bijzetten om ons 6 kittens voldoende melk te geven. But anyway, over mijn kittentijd heb ik niets te klagen, we worden door mama in de watten gelegd.

Ik houd van rennen, knuffelen, spelen en stoeien met mijn broertjes en zusjes. Ik hoop dat er iemand is die een gouden mandje voor mij heeft. Je kunt al komen kijken maar moet daarna wel wat geduld hebben, want er moeten eerst nog wat onsjes kattenspek aan mijn billetjes groeien voor ik naar jou toe kan komen!

Toedeloe!

Ieske

Geplaatst op 30-10-2018
Belle
37

Hoi, ik ben Belle! Samen met mijn 5 broertjes en zusjes ben ik opgegroeid bij mijn lieve mama Felice. Moet je denken.... ongewenste zwangerschap en toen kreeg ze er ook nog zes! Ik was de kleinste. Wat heb ik keer op keer mijn best moeten doen om wat melk te bemachtigen. Dat was niet gemakkelijk, hoor. Als je de kleinste bent trek je dan al snel aan het kortste eind. Gelukkig is het goed gekomen en ben nu een gezond en sterk poesje! Ik deins nergens voor terug; ik ben nog wel klein, maar ik laat me er niet onder krijgen, hoor. Ik stoei en ik rollebol naar hartenlust met mijn broertjes en zusjes! Verder zijn mijn specialiteiten lief zijn en knuffelen. Ik vind het heerlijk om schoot te mogen zitten en geaaid te worden.

Is er misschien nog een plekje vrij voor mij op jouw schootje? Ik zou je eeuwig dankbaar zijn!

Heel veel liefs en knuffels van Belle.

Geplaatst op 30-10-2018
Semmy
37

gevonden in genk

Hallo allemaal!

Ik heet Semmy. Samen met met 5 broertjes en zusjes zit ik met mijn moeder bij een opvanggezin.

Mijn arme mama was een zwerfkat. Ik hoop dat mij dit lot bespaard blijft! Ik ben al goed aan het oefenen met schattig doen en zo, in de hoop dat het mij wel lukt om een écht baasje te vinden die voor mij kan zorgen. Mijn specialiteit is lief zijn! Ik ben dol op gek doen en rollebollen, maar ik vind het ook heerlijk om geaaid te worden. Ik zal eerlijk over mezelf zijn; mijn karakter is net zo superzacht als mijn donzig bolletje. Ik zou dan ook in de 7e hemel zijn als ik een baasje vind waar ik bij op schoot mag, zodat we samen weg kunnen dromen!

Knuffel van Semmy!

Geplaatst op 29-10-2018
Bram
34

Dag lieve Bram, wat gaan we je missen! Je was een super lief en speels katertje. Je prachtige pels komt meer en meer tevoorschijn. Jij wordt een prachtige jongen zeg. Gelukkig mag je samen met je zusje vertrekken. Het gaat je goed Bram. Veel plezier in je nieuwe thuis. Je gastgezin

Geplaatst op 29-10-2018
Bo
34

Dag lieve Bo, wat gaan we je missen! Je bent zo’n lief klein aanhankelijk poesje. Wat fijn dat je samen met je broertje mag vertrekken. Het gaat je goed Boke, veel plezier in je nieuwe thuis. Je gastgezin.

Geplaatst op 25-10-2018
Bob
26

Hoi ik ben Bob.
Ik woon in een opvanggezin met 2 honden en een aantal andere katten. Hartstikke leuk! Veel speelgoed in huis...en andere vriendjes om mee te spelen.
De vrouw van het opvang gezin is helemaal gek op mij...ze vind mij zo grappig! Dat komt denk ik door mijn grote ogen. Ik kijk namelijk de hele dag een beetje verbaast. Ook vind ze mijn vacht heel erg zacht en het liefs als ze mij ziet wil ze even aan mijn vacht zitten. Vaak vind ik dat goed, maar soms wil ik rennen en spelen.
Ik ben ook nog hartstikke jong. Ik zoek haar wel regelmatig op, en heb gemerkt dat ik het harst in het huis van alle katten kan spinnen. Ik vind het heerlijk al die aaitjes! Zeker onder mijn kin. Mijn buik aaien dat vind ik niet fijn, maar dat doet ze dan ook niet.
De laatste nachten slaap ik ook bij haar op bed. Dat vind ze heel gezellig en ik ook. Ik speel heel graag met de andere katten in huis. Ook als wij buiten zijn is dat hartstikke spannend...ritselende blaadjes, en dan mijn vriendjes die door de tuin rennen. Regelmatig ga ik dan ook als ik moe ben gezellig bij een van de andere katten slapen. In de avond als de tv aan staat en de vrouw van het opvang gezin eindelijk eens voor dat vierkante gekke ding gaat zitten, ga ik er lekker bij liggen.
Ik krijg dan heeeel veel aaitjes! Heerlijk is dat! Daar kan ik enorm van genieten...en spin dan de hele avond door. De twee honden die hier wonen vind ik niet zo eng. Die leggen altijd in de buurt van die vrouw, maar ik loop gewoon om hun heen. Ik let wel op....want die twee spelen samen wel eens, en dat doen ze zo raar. Dan ga ik liever op een afstandje kijken want daar snap ik niets van dat gegrom en gespring.
Als ik moet komen, roepen ze mijn naam "Bobje" dat zal wel omdat ik een slanke kerel ben.
Wie zou mij een liefdevol thuis willen geven? Het liefst met een kattenmaatje in huis, anders ben ik misschien een beetje eenzaam soms.
Groetjes van Bobje en misschien tot snel.

Geplaatst op 24-10-2018
Maia
115

Als jonge mama van vier grote teenagers mag ik eindelijk aan mezelf gaan denken. Als het even kan willen deze grote lummels namelijk nog aan de borst hangen. Dat kan toch echt niet meer!
 
Mijn kroost heb ik op straat op de wereld gezet. Geen fijne omgeving. Hier heb ik 12 weken moeten zien te overleven. Geen gemakkelijke opgave.
Gelukkig werden we opgemerkt en naar een lief gastgezin gebracht. Voor mijn kroost ff wennen, want die hadden nog niet kennisgemaakt met tweevoeters. Zij hebben nog wat tijd nodig. Mijn gewenningsproces is wat soepeler verlopen. Zoals gezegd: ik ben er klaar voor.

Tuurlijk in het begin vind ik je maar eng. Maar als ik je even ken, mag je mijn schildpadvelletje wel aaien. Schootliggen is nog een brug te ver. Daar moet ik me nog even over bedenken. Laten we gewoon starten met een aaisessie.
Ben jij op zoek naar een prachtige diva? Dan wil ik wel nader kennis met je maken. Vul maar snel het adoptieformulier in.

Geplaatst op 22-10-2018
Poppy
38

Lieve Poppy, toen we je 8 weken gelden gingen ophalen was onmiddellijk duidelijk dat je heel graag bij de mensen was niettegenstaande je toch een tijdje een straatkatje was. Zo graag was je bij ons dat je soms vergat dat je nog 5 hongerige kittens had die af en toe moesten eten. Maar toch was je ook een lieve mama die haar kittens ook wel beschermde tegen onze eigen katten in huis. Eten was ook een passie voor je, zo erg dat we niets van eten moesten laten liggen of je had het gevonden en was er dan ook mee verdwenen. Als je niets te eten kon vinden durfde je de vuilnisbak opendoen en daarin verdwijnen en de lege verpakkingen in huis rondstrooien. Maar bovenal was je een superlieve poes die veel kopjes kwam geven om maar geknuffeld te worden. We zullen je missen nu je vertrokken bent maar zijn er zeker van dat jij ook een heel leuke nieuwe thuis hebt gevonden. We wensen je het fantastische leven toe dat je zo hard verdient.

Geplaatst op 22-10-2018
Lexie
38

Wat is de tijd voorbij gevlogen! 8 weken geleden gingen we in Villa Vagebond 5 ieniemienie kittens van 3 weken halen die amper konden rondlopen en niet veel meer deden dan slapen en eten. We hebben hen voor het eerst op verkenning zien gaan, voor het eerst zien spelen, voor het eerst op de kattenbak zien gaan, voor het eerst vast voedsel zien eten en voor het eerst op onze schoot zien zitten. Vandaag vertrekt er 1 uit de kluiten gewassen katje dat dol is op mensen, alles als speelgoed beschouwt en als een wervelwind door het huis stormt naar haar gouden mandje. Lexie was eerst wat terughoudend maar als de broertjes als eerst naar hun gouden mandje waren vertrokken is ze helemaal open gebloeid. Op de schoot zitten en slapen vond je superleuk maar je kon evengoed door het huis crossen als de beste. We hebben er van genoten om dit schatje 8 weken bij ons te hebben, maar nu begint zij aan de rest van haar leven in haar eigen fijne  thuis. Veel succes en we zijn er zeker van dat je heel gelukkig zal worden.

Geplaatst op 22-10-2018
Nina
101

lieve mensen,

Nina hier. Samen met mijn 2 zusjes was ik K3. Niet die van de ballonnen maar de K van knuffelkatten.

Inmiddels zijn mijn zusjes geplaatst en wacht ik nog steeds op mijn gouden mandje. Mijn opvangmama vindt mij een schatje. In de ochtend als ze wakker is, loop ik de eerste tijd de hele tijd achter haar aan, liefst voor haar voeten zodat zij mij niet vergeet te aaien. Ik vind het heel fijn om bij haar of het meisje dat daar woont te zijn, geaaid te worden, op schoot te liggen en lekker te spelen. Volgens mij is dat toch allemaal wat jullie viervoeters zoeken in een kat?

Nu mijn zusjes weg zijn voel ik mij wel soms wat alleen. De kater hier wilt helaas niet met mij spelen. In mijn nieuwe huisje zou ik het heel fijn vinden als ik een vriendje of vriendinnetje zou hebben waar ik samen mee kan spelen. Als jij of jullie dan ook nog regelmatig thuis zijn en niet alleen maar aan het werk zijn ;-) dan wil ik heel graag kennismaken.

Hoef je niet perse zo kleine fluffy kitten maar zoek je juist een hele lieve aanhankelijke kattin vul dan snel het adoptieformulier voor mij in (wauw kan ik ook nog rijmen!).
Tot snel, doeiii

Geplaatst op 21-10-2018
Pleun en Arthuur
107

Gevonden in Opoeteren. Later meer info.

Geplaatst op 21-10-2018
Molly
monique smeets

Ik (Molly) speel heel graag met speelgoed en mijn broertje Oskar.
Soms als ik iets een beetje spannend vind trek ik mij even terug...en als het oke is of ik zie dat mijn grote broer Oskar er is kom ik kijken. Hij (Oskar) is namelijk toch wel iets dapperder dan ik. Maar, hij is wat meer op zijn hoede als de honden in de buurt zijn.
Ik vind honden helemaal niet eng. Sterker nog, toen ik weer terug kwam na onze adoptie, gaf ik als eerste de honden een kopje. Ik heb haar staart veel gebruikt als speelgoed en ze gaf er helemaal niets om. Verder hou heel erg van knuffels. Ik loop niet direct naar vreemde mensen toe. Maar de mensen van mijn gastgezin ken ik goed en geef graag een kopje en geniet van hun aandacht en aaitjes, en kom graag bij ze op de bank liggen. Ze vinden mij ook een enorme zachte vacht hebben.
Graag lig ik bij hun jongste zoontje op de slaapkamer. Gezellig, iets rustiger dan de rest van het huis en krijg dan lekker veel aandacht. Ik denk dat ik mij wel snel hecht aan een persoon in huis. Ik volg ook regelmatig die jonge kerel in het huis.

Molly en Oskar blijven graag bij elkaar.

Geplaatst op 21-10-2018
Oskar
Monique S

Hoi, ik ben Oskar.
Eigenlijk ben ik best een stoere kerel. Kan lekker wild spelen met speelgoed en blaadjes buiten. Daar geniet ik enorm van. Ik vind het heel leuk buiten en kan dan lekker mijn energie kwijt. Daag mijn zusje uit...en spelen er op los.
Verder ben ik heel vrij. Loop gerust naar mensen toe. Ze roepen dan ook wel eens als ze een foto willen maken of ik even stil wil blijven staan, omdat ik dan graag kopjes kom geven. Zoals mijn zusje al zei..vind ik honden soms maar een beetje raar, maar ben er niet echt bang voor.
De andere poezen in huis vind ik ook heel leuk. Mijn zusje speelt ook regelmatig met de andere katten, maar trekt toch meer naar mij toe. Ik zelf speel het ook liefst met haar. We kennen elkaar namelijk heel goed en dat is vertrouwd. Dus zoeken we elkaar dan ook vaak op, en liggen ook regelmatig bij elkaar te slapen. Als er iemand thuis komt en roept mij, zal ik komen kijken als ik niet te druk met mijn spel ben. Verder, geniet ik van aandacht en aaitjes. Dus ga graag bij je op de bank liggen tegen je aan.
De vrouw in het huis hier vind mij een heerlijke knappe bengel. Omdat ik heel vrij ben en toch ook onderzoekend kereltje. Tja, we zijn ook nog hartstikke jong maar heel braaf hoor.
De reden dat wij, ondanks dat wij hartstikke leuke makkelijke kittens zijn...nu al 5 maanden jong zijn en niet al een plekje hebben, is dat wij al geadopteerd waren. Maar helaas moesten wij wegens omstandigheden daar weg. Zodoende zijn wij weer terug in het gezin waar wij als minipoesjes opgevangen waren.
Wie zou ons samen een liefdevol en blijvend thuis willen geven??
Groetjes Molly & Oskar
 

Geplaatst op 21-10-2018
Santi en Jolly
vv

Piep! Ik ben het, Santi de puber! Een tijdje geleden ben ik hier beland, omdat mijn mensen gingen scheiden en tja.. blijkbaar gingen ze ook van mij scheiden. Wist niet dat dit een logische consequentie was. Nu, ik ben er eigenlijk niet zo rouwig om, want ik was niet gesteriliseerd en de voorbehoedsmiddelen liggen voor mij nou niet echt op straat. Kittens vind ik errug leuk, ben er zelf eigenlijk ook nog eentje, maar voor mij geen nestjes hoor :-)
Dus ja, ik ben een olijke meid, lief, gezellig, grappig, tiptop in orde! Moeder natuur heeft mij artistiekerig ingekleurd en ik zorg dat mijn vacht blijft blinken als een spiegeltje.
Met mijn ranke figuurtje steel ik hier de show, daar heb ik geen catwalk voor nodig.
Ik zoek een huisje waar ik lekker kan ontspannen, beetje eten, spelen, wat knuffelen, gewoon.... waar ik heel gelukkig kan zijn, voor ALTIJD. Vooral dat laatste woordje is heeeel belangrijk.
Nah, gaan we speeddaten? Heb er zin in! Knuffel, Santi

Geplaatst op 21-10-2018
Jolly en Santi
vv

Jolly

Hai! Ik ben de zus van Santi, de andere puber. Santi heeft onlangs haar verhaal hier al verteld, over onze vroegere baasjes die gingen scheiden, weet je nog? Ik hoorde daar dus ook bij. Ze zijn ook van mij gescheiden. Veel had ik er niet over te vertellen, als minderjarige van 9 maandjes oud.
Mijn vachtje kriebelde van de beestjes, dus ik riep ze nog na: "Konden jullie niet even een pipetje achterlaten ofzo? Ik heb jeuk man!" Ach ja maakt niet uit, ze hebben me hier meteen geholpen, ik heb nu een gezond stralend vachtje :-)
Mijn zus rent hier wat rond, we zijn niet zo close, daarom hoeven we niet perse samen geplaatst te worden. Zij heeft haar vrienden, ik de mijne. We wonen tijdelijk op de Noordpoolkamer van Villa Vagebond. Jaahaaa, daar ben ik HEEL blij mee, ik loop hier niet te puffen van de warmte haha.
Ik ben een jonge slanke dame met een sierlijk staartje. Ik loop graag de catwalk voor jou. Ga jij maar op de slee zitten, ik draai wel rondjes om  je benen. Ik zal je ook geregeld even in betovering brengen met mijn gouden ogen, daar hoef ik niet echt veel voor te doen, das een kadootje van mijn moeder.
Net zoals elke puber, ben ik een nieuwsgierige neus, hou ik van een spelletje en kom ik geregeld bevestiging bij je halen. Knuffeltjes brengen, eten vragen, weg huppelen, jong en onbezonnen. Nope, ik heb geen schade opgelopen van mijn scheiding, ben het alweer vergeten.
In elk geval. Ik zoek nu een fijn huisje. Andere katten geen probleem. Een huisje waar ik levenslang mag blijven en zeggenschap krijg bij wie ik mag wonen als het ooit mis gaat. Maar daar gaan we niet van uit he ;-)
Kom je me opzoeken? Ja?
Knuf, Jolly

 

Geplaatst op 21-10-2018
Gitte
106

Hallo, mijn naam is Gitte.

Ik ben een dame op leeftijd, ik wandel al minimaal 18 jaar op deze aarde rond.
Ze zeggen dat ik een bijzondere dame ben. Na een zwerversbestaan werd ik opgenomen in Villa Vagebond en daar kreeg ik een soort van attack, waarschijnlijk een bloedprop in mijn hersenen. Ik kon niet meer lopen, niet meer staan. Eigenlijk alleen nog maar liggen en eten. Tja, dat eten kon ik echt niet laten staan . Genoeg honger geleden dacht ik zo.
Ik kwam in een gastgezin en met intensieve verzorging en medicatie kwam ik weer op mijn pootjes. Ik kan nu weer lopen, traplopen, eigenlijk alles wel zo'n beetje. Ik heb er een eendewaggeltje aan over gehouden, dat hoort nu dus gewoon bij mij. Verder doe ik het helemaal goed en mag ik op zoek naar een thuis, waar ik in alle rust mijn oude dag kan doorbrengen. Een ander ouder katje is geen probleem, bij meerdere katten raak ik een beetje overprikkeld. Een rustig plekje met misschien een veilig buitenplaatsje? Ik hou wel van wat frisse lucht langs mijn snoetje. Verder ben ik een makkelijke eter, ben ik graag in gezelschap van mensen en hou wel van aaitjes en knuffels. Heel veel zelfs...
Ik moet dagelijks een tabletje, maar dat stelt niets voor, vergeleken bij wat je hiervoor terug krijgt, namelijk MIJ helemaal voor jou! Ik weet niet hoeveel tijd mij nog rest, maar ik beloof je dat het de mooiste tijd gaat worden...
Een knappe dame, lief voor jou, wat wil je nog meer? Mijn opvangmama kan je alles over mij vertellen. Zie ik je binnenkort eens verschijnen? Tot gauw x Gitte
Geplaatst op 21-10-2018
Foufou en Amelie
107

Hallo, mijn naam is Foufou.

Ik ben een lieve speelse en vrolijke meid die nu op zoek mag gaan naar een gouden mandje.
Ik kom misschien niet vanzelf op je schootje zitten, maar als je naar mij toe komt sta ik altijd klaar om knuffeltjes te krijgen.
Bij mijn opvangmama speel ik graag met mijn vriendjes, maar kan ook al flink op mezelf spelen.
Ik zoek een warm thuisje waar in vooral mijzelf kan zijn en waar ik heel veel liefde zal krijgen.
Geplaatst op 21-10-2018
Amelie en Foufou
107

Gevonden in Maasmechelen

Later meer info

Geplaatst op 21-10-2018
Arthuur en Pleun
107

Gevonden in Maasmechelen

Later meer info

Geplaatst op 21-10-2018
Kareltje
100

Gevonden in Landen

Geplaatst op 20-10-2018
Clio
VV

Gevonden in Dilsen met haar kinders

Yo!

Clio hier!

Kan je al raden wat ik kom doen? Yep! Mezelf promoten om zodoende aan een nieuwe thuis te geraken. Vroeger woonde ik in Dilsen waar ik kittentjes kreeg. Tja, niet gesteriliseerd zijn + wilde seksfeestjes = geen goede combinatie. Ik kreeg enkele koters maar men vond dat daar maar eens een einde aan moest komen. Dus kwam ik via Zwerfkat In Nood in een gastgezin terecht waar ik in alle rust en veiligheid mijn kapoenen kon groot brengen. Intussen staat de melkbar droog. Jullie weten wel wat dit betekent hé?

Ja, mijn kindertjes staan op vast voedsel en zijn al het nest uitgevlogen bij leuke adoptanten. Et moi? La Mama. Ik bleef achter en verhuisde naar Villa Vagebond om van hieruit een nieuwe thuis te zoeken. Wat moet je weten?

Ik ben 2 jaar en de knip zit erop. Dus geen kleintjes meer voor mij. Nu is het hoogtijd om aan mezelf te denken en mijn tweede jeugd te beleven. Ik ben een avontuurlijk typje én bovendien heel handig! Ik kan namelijk deuren openen. Iets met de toverspreuk ‘Sesam open u’, van de welbekende Ali Baba. Omdat ik een echte Houdini ben, kom ik best in een veilige omgeving terecht met een goed afgesloten buitenren. Verder ben ik heel lief en super aanhankelijk! 


Bij wie mag ik mijn tweede jeugd beleven?

Wie mag ik overladen met liefde en genegenheid? Jou?

Geplaatst op 20-10-2018
Mira
lore

Hoi, nu al mijn kindjes klaar zijn om de opvang te verlaten, ben ik er ook klaar voor. Het mag ook wel, mijn vorig leven ging niet over rozen. Enge omgeving, nestjes krijgen, stressvolle situaties, … Bij m’n laatste nestje ging het fout. Ik beet 3 van mijn 5 kindjes dood omdat ik gewoon geen uitweg meer zag. Ik was helemaal radeloos. Gelukkig werden we door een andere organisatie naar Zwerfkat gebracht en kregen we eindelijk de rust en kalmte die we nodig hadden. Nu is het mijn tijd om van het leven te gaan profiteren. Mijn opvangmama zegt altijd dat ik speciale ogen heb, “kiwi-oogjes”. Ik heb natuurlijk begrepen dat ik haar hiermee kan verleiden. Dan ga ik naast haar zitten, kijk ik haar aan, oogjes beetje dichtknijpen, kopje schuin houden en ze is overtuigd voor een partijtje knuffels! Ik ben dan ook een enorme knuffelkat, mijn spinnertje draait op volle toeren als ik word geaaid. Lekker tegen de mensen aanliggen, kopjes geven, kan ik echt van genieten. Ik ben echter geen fan van andere, vreemde katten. Mijn eigen kindjes had ik natuurlijk wél heel graag, maar een vreemde kat kan me echt heel boos maken. Ik heb het liever rustig, met een eigen plekje. Hoeft zelfs geen mandje te zijn, want ik ben dol op badhanddoeken. Die zijn ook reuzezacht, ga ik wat met m’n pootjes duwen en vorm ik een lekker aangename slaapplek.

Kan jij me een eeuwige thuis bieden, waar we gewoon samen genieten van de rust en van elkaar? Laat dan snel van je horen!

Kopje, Mira

Geplaatst op 20-10-2018
Sammie
4

Gevanegn in Heusden-Zolder

Hey allemaal, ik ben Sammie en ik  vind het eigenlijk best een beetje eng om te verhuizen maar ik heb besloten dat het tijd is om mijn angst te overwinnen.
Wil jij mij hierbij helpen? In ruil daarvoor beloof ik alvast je tenen af te likken.
Nog een natte neus in je gezicht nodig? Kan ik allemaal voor zorgen.
Eigenlijk ben ik best wel een echte knuffelkont hoor. Ik kan heel luid spinnen trouwens. Maar alles op zijn tijd dus natuurlijk!

Groetjes en hopelijk tot snel,

Sammie

Geplaatst op 20-10-2018
Kick
4

Tijd om mij even voor te stellen! Ik ben Kick en ik ben op zoek naar mijn gouden mandje. Nu ja een gouden mandje hoeft niet hoor.  Geef mij vooral maar veel speelhengels, daar ben ik helemaal gek op!  Achter speelballetjes en muisjes lopen doe ik ook graag. Of wat andere katjes plagen. Af en toe een beetje slapen. Verder ben ik trouwens nog een echte knuffelkont ook en zorg ik altijd voor wat sfeer in huis.  Wie kan deze charmes weerstaan? Ik daag jullie uit!

Groetjes en hopelijk tot snel,

Kick.

PS: Nog een leuk weetje, het puntje van mijn staart is wit.

Geplaatst op 17-10-2018
Maikey
2

Gevonden bij een boer die dreigde hen dood te maken.

Hallo, ik ben Maikey mijn broer en zusjes snappen me niet want ze denken dat ik hun mama ben maar dat ben ik helemaal niet, ik ben ook een stoere vent en ik doe niks liever dan stoeien, spelen en rennen en mijn gastouders vind ik ook heel lief en haal regelmatig mijn knuffeltjes even op (misschien niet zo stoer, maar ja).

Geplaatst op 17-10-2018
Bowie
louise

Joehoeeee,
Bowie hierrrrrr, mag ik even uw aandacht ???
Het is zover….ik mag op zoek naar een nieuw huisje, niet dat ik het hier niet naar mn zin heb hoor maar t wordt toch een beetje vol.
Ik vraag namelijk heel veel aandacht, heerlijk knorreporren op schoot, aaitjes over mn koppie, kroelen op op mn buikje, heeeeeerlijk vind ik dat allemaal.
Aan mij heb je dus echt een snoezepoes!!
Ik heb mooi geprobeerd te poseren voor een foto hoor zodat de ohh,s en ahhh,s jullie gauw overstag laten gaan om mij te komen bezoeken.

Geplaatst op 15-10-2018
Tim
VV

Tim  is achtergebleven toen eigenaar is verhuisd.

Hij is een heel lieve rustige kater. Hij doet alles op zijn gemak, zal zelden rennen of snel opstaan. Hij is echt een levensgenieter.

Geplaatst op 15-10-2018
Binky
38

Wat is de tijd gevlogen! 7 weken geleden gingen we in Villa Vagebond 5 ieniemienie kittentjes van 3 weken halen die amper konden rondlopen en niet veel meer deden dan slapen en eten. We hebben hen voor het eerst op verkenning zien gaan, voor het eerst op de kattenbak zien gaan, voor het eerst vast voedsel zien eten en voor het eerst op onze schoot zien zitten. Vandaag vertrekken er 2 uit de kluiten gewassen katjes die dol zijn op mensen, voor 4 eten, alles als speelgoed beschouwen en als een wervelwind door het huis stormen naar hun gouden mandje.

Binky was altijd het haantje-de-voorste, het grootste en stevigste kitten, degene die er als eerste op uittrok om op avontuur te gaan.

Nu mag hij samen met Dixie op avontuur gaan in hun nieuwe huisje, want ze verhuizen samen. We hebben er van genoten om dit schatje 7 weken bij ons te hebben, maar nu begint hij aan de rest van

zijn leven in zijn eigen fijne huisje. Veel succes en we zijn er zeker van dat je heel gelukkig zal worden.

Geplaatst op 15-10-2018
Dixie
38

Wat is de tijd voorbij gevlogen! 7 weken geleden gingen we in Villa Vagebond 5 ieniemienie kittentjes van 3 weken halen  die amper konden rondlopen en niet veel meer deden dan slapen en eten. We hebben hen voor het eerst op verkenning zien gaan, voor het eerst zien spelen, voor het eerst op de kattenbak zien gaan, voor het eerst vast voedsel zien eten en voor het eerst op onze schoot zien zitten,

Vandaag vertrekken er 2 uit de kluiten gewassen katjes die dol zijn op mensen, voor 4 eten, alles als speelgoed beschouwen en als een wervelwind door het huis stormen naar hun  gouden mandje.  Dixie was van in het begin een knuffelkatje, gek op aandacht en samen met Binky op ontdekking gaan en kattenkwaad uithalen. En dat zullen ze samen kunnen blijven doen want hij is samen met Binky verhuisd naar hun nieuwe huisje. 

 

We hebben er van genoten om dit schatje 7 weken bij ons te hebben maar nu begint hij aan de rest van zijn leven in zijn eigen fijne thuis. Veel succes en we zijn er zeker van dat je heel gelukkig zal worden!

Geplaatst op 15-10-2018
Indy
38

Wat is de tijd voorbij gevlogen! 7 weken gelden gingen we in Villa Vagebond 5 ieniemienie kittentjes van 3 weken halen die amper konden rondlopen en niet veel meer deden dan slapen en eten. We hebben hen voor het eerst op verkenning zien gaan, voor het eerst zien spelen, voor het eerst op de kattenbak zien gaan, voor het eerst vast voedsel zien eten en voor het eerst op onze schoot zien zitten.

Vandaag vertrekken er 2 uit de kluiten gewassen katjes die dol zijn op mensen, voor 4 eten, alles als speelgoed beschouwen en als een wervelwind door het huis stormen naar hun gouden mandje. Indy is altijd een nieuwsgierig katje geweest, gek op spelen, dol op aandacht en in staat om in de gekste houdingen te slapen.

We hebben er van genoten om dit schatje 7 weken bij ons te hebben, maar nu begint hij aan de rest van zijn leven in zijn eigen fijne thuis. Veel succes en we zijn er zeker van dat je heel gelukkig zal worden.

Geplaatst op 15-10-2018
Bailey
38

Wat is de tijd voorbij gevlogen! 7 weken geleden gingen we in Villa Vagebond 5 ieniemienie kittentjes van 3 weken halen die amper konden rondlopen en niet veel meer deden dan slapen en eten. We hebben hen voor het eerst op verkenning zien gaan, voor het eerst zien spelen, voor het eerst op de kattenbak zien gaan, voor het eerst vast voedsel zien eten en voor het eerst op onze schoot zien zitten.

Vandaag vertrekken er 2 uit de kluiten gewassen katjes die dol zijn op mensen, voor 4 eten, alles als speelgoed beschouwen en als een wervelwind door het huis stormen naar hun gouden mandje. Bailey was het kleintje van het nest, fijner en kleiner dan de anderen, maar hij moest zeker niet onderdoen voor de rest. Ondertussen heeft hij zijn achterstand ingehaald en is hij misschien wel de ondeugendste van het stel.

We hebben er van genoten om dit schatje 7 weken bij ons te hebben, maar nu begint hij aan de rest van zijn leven in zijn eigen fijne thuis. Veel succes en we zijn er zeker van dat je heel gelukkig zal worden!
 

Geplaatst op 14-10-2018
Romey
15

Hoi hoi mijn naam is Romey. Ik ben ondertussen een dikke vier maand oud en een echt lieverdje. Maar dat is niet altijd zo geweest hoor, een tijdje geleden was ik nog een echte tijger zoals mijn vacht doet vermoeden. Ik werd in augustus samen met nog 3 broertjes en zusjes gevonden op een boerderij. Maar de boer wilde ons daar niet hebben dus we werden gevangen en ik werd met nog 1 broertje, Elliz, samen naar een gastgezin gebracht. Graag was ik daar niet, oh nee. Geen vrijheid meer, enge mensen die je proberen te aaien,… gelukkig dat ik m’n broertje nog had om achter te kruipen. Maar gaandeweg realiseerden we ons dat die opvangmama best meeviel en dat knuffels eigenlijk wel leuk zijn. Dus na al het rondvliegen en spelen met mijn broertje, geniet ik nu van op schoot zitten, kopjes geven en knuffels komen vragen. En dan maar spinnen prrrrr. Ik ben dan ook (eventueel samen met mijn broertje) op zoek naar onze super leuk voor-altijd-huisje. Heb jij zin om al mijn kopjes en knuffels in ontvangt te nemen? Laat dan snel iets van je horen! Prrrr, Romy

Geplaatst op 14-10-2018
Elliz
15

Hoi hoi mijn naam is Elliz. Ik ben ondertussen een dikke vier maand oud en een echt knuffelbeest. Maar dat is niet altijd zo geweest hoor, een tijdje geleden was ik nog een heel erg bange kater! Ik werd in augustus samen met nog 3 broertjes en zusjes gevonden op een boerderij. Maar de boer wilde ons daar niet hebben dus we werden gevangen en ik werd met mijn zusje, Romey , samen naar een gastgezin gebracht. Graag was ik daar niet, oh nee. Geen vrijheid meer, enge mensen die je proberen te aaien,… gelukkig dat ik m’n zusje nog had om tegenaan te kruipen. Maar gaandeweg realiseerden we ons dat die opvangmama best meeviel en dat knuffels eigenlijk wel leuk zijn. Dus na al het rondvliegen en spelen met mijn zusje, geniet ik nu van op schoot zitten, kopjes geven en knuffels komen vragen. En dan maar spinnen prrrrr. Ik ben dan ook (eventueel samen met mijn zusje) op zoek naar onze super leuk voor-altijd-huisje. Heb jij zin om al mijn kopjes en knuffels in ontvangt te nemen? Laat dan snel iets van je horen! Prrrr groetjes Elliz

Geplaatst op 14-10-2018
Oliver
5

Pieps, ik ben Oliver of Oli voor de vrienden.

Ik ben een beetje later gearriveerd dan mijn zusje Alice… ik was namelijk nogal onder de indruk van die drukke snelweg en vele geluiden die ik niet kende.

Er was dan ook even wat tijd nodig om te wennen bij mijn opvanggezin en te geloven dat er toch nog goede mensen zijn op deze wereld. Maar stapje voor stapje is het vertrouwen toch in mijn hartje geslopen.

En al snel blonken mijn bruin groene oogjes, trippelden mijn in wit omhulde pootjes en kwamen er schorre liefdevolle mauwtjes uit mijn mondje.

Het vertrouwen groeide al zo snel dat elk geluidje dat iemand maakte, elke beweging in mijn buurt werd begroet met een vrolijk mauwtje van mij.

En kom je nu in mijn buurt? Dan kom ik vrolijk rond jouw voetjes dartelen om de aandacht op mij te richten.

Ben je druk bezig met het leven? Geen zorgen, ik zal je wel laten doen herinneren dat er meer is dan alleen werk en stress en dus zorgen voor een gepaste ontspanning. 😀 Wat denk je van een aai-knuffel pauze om het kwartier? Beetje te veel? Vast niet.

Misschien moeten we dan ook in eens wat speeltijden inlassen. Ik ben niet kieskeurig… touwtjes, hindernissen, balletjes, belletjes, muisjes, dekentjes, … met alles wil ik wel even spelen.

En tijdens de maaltijden, eet ik gezellig mee. Ik ben een zeer goede eter en lek mijn potje elke keer weer zo proper net alsof het uit de vaatwas komt. Flink van mij he!

Soms vergeet ik wel eens hoe mijn kommetje er uit ziet en voor je het weet heb ik jou een hele wasbeurt gegeven. Handig toch? Of misschien heb ik gewoon een likjesfetisch.


Wat denk je? Wil jij mijn nieuw speelkameraadje zijn? Samen vele uren spelen, knuffelen en eten ?

Geef maar een seintje!

Groetjes van Oliver

Geplaatst op 13-10-2018
Floris
23

Floris werd samen met mama Fleur en zijn broers gevonden in Hechtel-Eksel

Hey hallo mensen, ik ben Floris, een stoere kater met best wel lange zwarte haren. Ze steken een beetje alle kanten uit, maar dat is nu in. Samen met mijn drie broers logeer ik nu bij een gastmama. Daar kan mijn echte mama ons nog rustig verzorgen en een beetje opvoeden. Natuurlijk eten, slapen, spelen we samen. Ik kan al heel goed klimmen op de grote klimtoren. En trouwens de poepbak gebruik ik ook al heel netjes, goed hè. Kom mij maar eens ontmoeten.

Geplaatst op 12-10-2018
Freek
23

Freek werd samen met zijn mama en broers gevonden in Hechtel-Eksel

Hey hallo mensen, ik ben Freek, een prachtige rooie kater van wel 5 weken oud. Mijn mama verzorgt mij prima zodat ik nog groter en nog sterker kan worden. Samen met mijn drie broers kan ik lekker slapen, eten, spelen en ravotten in de keuken van de gastmama. Over een paar weken ben ik volwassen en slim genoeg dat ik mag verhuizen naar een nieuw thuis. Kom maar eens kijken hoe goed ik kan klimmen.

Geplaatst op 10-10-2018
Mina
lore

"Hoi, ik ben Mina, nog een kindje van mama Mira. Jullie kennen ons verhaal nog wel: wij, mams en mijn jongere broertje Meeko en zusje Meeka, moesten dringend weg van de plek waar we eerst woonden. Iets met drugs, rare situatie, niet veilig. In het begin had ik wat tijd nodig. Ik trok me wat terug, zocht nog bescherming bij mams, en bekeek alles van op afstand.
Intussen heb ik helemaal door dat mensen leuk zijn. Lekker knuffelen, spelen, gaat m'n brommertje compleet los. Ik kom het liefst terecht in een huisje waar er al een soortgenootje leeft. Ik hou wel van wat gezelschap en dan kunnen we fijn samen spelen! 
Heb jij al een kattenvriendje in huis die z'n mandje met mij wil delen? Neem dan contact op met Kattenbemiddeling!"
Geplaatst op 10-10-2018
Franz
23

Franz werd samen met mama Fleur en zijn broers gevonden in Hechtel-Eksel

Hallo, mijn naam is Franz, en samen met mijn mama en mijn drie broers logeer ik nu bij een gastmama. Mijn mama verzorgt ons nu nog fijn zodat we groot en sterk kunnen worden. Nu ben ik nog wel de kleinste van ze allemaal, maar ook ik groei goed. Maar ja, er kan er maar eentje de kleinste zijn. Met mijn broertjes eet, slaap, speel en ren ik elke dag. En ik plas en poep ook netjes op de poepbak. Wil je me beter leren kennen, maak dan maar snel een afspraak.

Geplaatst op 10-10-2018
Fons
23

Fons werd samen met mama Fleur en zijn broers gevonden in Hechtel-Eksel

Hallo luitjes, mijn naam is Fons, en zoals je op de foto kunt zien ben ik een stoere kater met mooie lange manen. Mijn echte mama zorgt heel erg goed voor ons zodat we nog groter en nog sterker worden. Samen rennen en spelen en stoeien met mijn broers vind ik super. En aan dozen knabbelen vind ik ook wel lekker. En ik vind het ook gezellig om bij de gastmama te hangen. Over een paar weken wil ik wel verhuizen als mijn echte mama dat goed vind.

Geplaatst op 09-10-2018
Poekie
32

Gevonden tussen houtblokken in Maaseik.

Geplaatst op 07-10-2018
Iris
20

Lief bokkenpootje.
 
Misschien herkent u het wel, soms kruist een poesje je pad waarvan je denkt: "houdt de ellende dan nooit meer op voor dit diertje?" Iris is zo een poesje. Bij aankomst in de opvang was ze vreselijk bang, bij iedere beweging of een onverwacht geluid dook ze in elkaar en verstopte zij haar hoofdje onder haar pootjes.
 
Iris had een vreselijk diepe grote wond aan haar achterpootje. Het moest goed genezen, anders moest het pootje geamputeerd worden. Met een handdoek over haar heen gevouwen en met twee man sterk, werd ze bij iedere wond verzorging in een stevige houdgreep gehouden, steeds wachtende op een beet of een flinke krab van haar die nooit gekomen is. Wekenlang op en neer naar de dierenarts en steeds die bange oogjes…
 
De wond ging gelukkig goed vooruit, maar Iris kreeg opeens diarree en kale heftig geïrriteerde plekken in haar vachtje. Weer volgde er onder narcose een huid biopt. Het bleek hoogst waarschijnlijk een voedselallergie, misschien ook met een stress gevoeligheid. Dus nu alleen nog maar hypo-allergene brokjes. Met deze voeding verbeterde haar vachtje maar helaas kondigde zich weer het volgende probleem aan.
 
Iris had voor haar pootje nog steeds bench rust en ik zag dat ze opeens ging liggen en haar buikje golvende bewegingen maakte. O nee, Iris heeft weeën! En al snel werd er een klein niet levensvatbaar poesje geboren. Iris was altijd mager geweest en van een buikje geen sprake. Het was een beginnende zwangerschap geweest…. Arm moedertje, zo je kindje verliezen.
 
Nadat ze van deze shock en een bijkomende infectie wat bekomen was, voelde ik een knobbel bij haar melkklier. Het zal toch niet….
En weer opnieuw een narcose die gelukkig kon gecombineerd worden met een sterilisatie. Het gezwel werd onderzocht, gelukkig goedaardig.
 
U begrijpt, na al deze ervaringen heeft Iris een baasje nodig waarbij zij haar eigen tempo kan bepalen.
Voor mij is ze een lieve poes die nog moet leren dat wij allemaal goede bedoelingen hebben met haar. Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden, maar zal zich bij een nieuw gezicht waarschijnlijk weer terug trekken. Iedere dag, kleine stapjes vooruit.
 
Lieve Iris, je hebt geen apart kleur ogen en geen apart vachtje, een tijgerpoesje waar er zoveel van zijn. Maar diegene die jouw baasje gaat worden, zal ontdekken hoe geweldig jij bent. Een karakter uit duizenden, als je zo lief kunt blijven nadat er al die ellende met je gebeurd is, dan moet je wel bijzonder zijn!
Een handdoekje om je vast te houden is al lang niet meer nodig en je laten strelen heb je al geleerd, dat vind je alvast heerlijk.
 
Het komt allemaal goed schatje, mits je maar het juiste baasje vindt.
We duimen voor je!!

Geplaatst op 07-10-2018
Ayla
20

Hoi ik ben Ayla-la-laa! 

Ik ben samen met Bas en Ziva gevonden in Bree. Ze hebben me daar vlug meegenomen voor er erge dingen gebeurden. Ik mocht toen een mandje uitzoeken bij een heleboel andere poezen in de Villa. Zag er wel gezellig uit, maar ik bleef liever in mijn holletje, vond het veel te spannend.

Ik zal me alleen toch wel goed gedragen hebben, want ik mocht verhuizen naar een huis waar ik heel veel ruimte had én een vriendinnetje. En toen....? Toen begon het speleeeeeen!! Ik prietpriet dan naar m'n vriendinnetje of ze ook meedoet. Wil ze soms wel, dan rennen we wie het hardste kan. Naar boven en beneden en weer terug. Vooral leuk als het donker is! Of ik pak muis Harrie en schuif hem onder het tapijt, haha! Moet ie maar luisteren! Ik moest wel even wennen aan die mevrouw die maar op twee pootjes loopt.

Maar hé, ze geeft me lekker eten en gooit steeds muizen en touwtjes in de lucht. Ik denk dat ze ook wil spelen met mij. Dan mag ze me ook wel knuffelen. Vind ik stiekem heel erg fijn. Wilde ik niet laten weten, maar ik kan me niet inhouden. Mijn staartje vliegt de lucht in en ik ga helemaal op mijn teentjes staan. Zo hoog als ik maar kan! En dan knorreknorreknor, gaat gewoon vanzelf! Maar wel voorzichtig hoor, anders vlieg ik er weer vandoor. Ik durf dat alleen nog maar bij haar, dusseehh... als je mijn vriendje wil worden moeten we mekaar wel even eerst rustig leren kennen hè? Snap je?

Dat ik eerst even mag wennen en je me niet laat schrikken? Dan is het bij jou ook vast leuk en gaan we misschien ook wel samen spelen straks! Heb je ook een poezenvriendje voor me? Eentje die ook lief is, net als ik? Jeuheuj, ik kom eraan!

Prietpriet
Ayla, meisje van 1-2 jaar  

Geplaatst op 06-10-2018
Boe en Sully
114

Lieve Sully en Boe,

Als 2 heel bange katjes kwamen jullie bij mij binnen. Geboren in de Ardennen. Daar waren jullie zo slim om met 2 een hapje te gaan eten bij mensen. De melder zag jullie. Gaf jullie eten en aaide af en toe. Met 10 weken trok hij aan de bel bij zwerfkat in nood en mochten jullie naar en gastgezin.

In huis, mensen heel dichtbij, dat was even wennen! Sully als stoere kater mepte iedereen bij zichzelf en zijn zusje weg! Gelukkig waren jullie klein en makkelijk te verleiden. Speelgoed dat beweegt kan je dan niet laten gaan, dat moet je vangen! Snoepjes, moet je pakken.. En dan blijkt langzaam dat mensenhanden niet eens zo heel eng zijn..

Sully en Boe, ik vond het geweldig te zien hoe jullie ontwikkelde van woeste kittens naar 2 schatjes die op me wachten tot ik binnen kwam. We hebben zo fijn samen gespeeld. Ze lfijn momentjes van samen tutten gehad.

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Meer plek om te spelen, hele lieve mensen om te leren kennen…

Jullie mogen voor altijd samen blijven! Samen zijn jullie sterk…

Geniet van dit avontuur , geniet van het heerlijke leven dat jullie te wachten staat!!

Een laatste dikke knuffel van jullie opvangmama!


 

Geplaatst op 06-10-2018
Sully en Boe
114

Lieve Sully en Boe,

Als 2 heel bange katjes kwamen jullie bij mij binnen. Geboren in de Ardennen. Daar waren jullie zo slim om met 2 een hapje te gaan eten bij mensen. De melder zag jullie. Gaf jullie eten en aaide af en toe. Met 10 weken trok hij aan de bel bij zwerfkat in nood en mochten jullie naar en gastgezin.

In huis, mensen heel dichtbij, dat was even wennen! Sully als stoere kater mepte iedereen bij zichzelf en zijn zusje weg! Gelukkig waren jullie klein en makkelijk te verleiden. Speelgoed dat beweegt kan je dan niet laten gaan, dat moet je vangen! Snoepjes, moet je pakken.. En dan blijkt langzaam dat mensenhanden niet eens zo heel eng zijn..

Sully en Boe, ik vond het geweldig te zien hoe jullie ontwikkelde van woeste kittens naar 2 schatjes die op me wachten tot ik binnen kwam. We hebben zo fijn samen gespeeld. Ze lfijn momentjes van samen tutten gehad.

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Meer plek om te spelen, hele lieve mensen om te leren kennen…

Jullie mogen voor altijd samen blijven! Samen zijn jullie sterk…

Geniet van dit avontuur , geniet van het heerlijke leven dat jullie te wachten staat!!

Een laatste dikke knuffel van jullie opvangmama!


Geplaatst op 02-10-2018
Suske
27

Uit Mol, later meer info

Geplaatst op 02-10-2018
Wiske
27

Uit Mol


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg