Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2018 hebben 12 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-03-2018
Lenny
29

Katje komt uit Lanaken. Zat 's avonds bij meldster bij de auto helemaal in elkaar gedoken te mauwen. Omwille van de kou heeft meldster haar mee binnengenomen voor de nacht. Maar katje kon er niet blijven, en rondvraag in de buurt leverde niets op.  Dus hebben we haar met veel warmte bij ons binnengenomen.  Komt allemaal goed, Lenny

Hey, ik ben Lenny.

Ik ben een jonge poes van 8 maandjes jong. Toen ik bij mijn opvanghuisje kwam, heb ik me even van mijn stoere, brutale kant laten zien, maar dat hield ik niet vol. Ik ben stiekem heel lief en knuffelig. Ik houd niet van te veel drukte. In mijn opvanggezin zit nog een poes, die is zo druk! Ik lig me dat elke dag eens te bekijken, vanaf mijn luie plekje. Nee, dat is niet voor mij. Laat mij maar lekker liggen.

Waar ik wel zeker voor op sta is een lekker bakje eten! En, als mijn opvangpapa aan het werken is op kantoor, dan ga ik altijd op zijn schoot liggen. Nu mag ik dus op zoek naar een nieuw huisje waar ik voor altijd mag blijven, vandaar ook dit berichtje. Als ik dan even wat voorkeuren door mag geven, wil ik het liefste in een huisje komen waar al 1 rustige, eventueel oudere kat zit. Geen kleine kindjes, dat is me te druk.

Het enige dat ik verder nodig heb ik eten en aaitjes.

Kun jij mij dat geven?

Kopje,

Lenny

Geplaatst op 30-03-2018
Sox
villa vagebond

Hallo,
 
Ik ben samen met mijn 2 vriendinnetjes Filou en Sam binnen gekomen, mijn naam is Sox.
 
We woonden eerst bij een lieve dame maar deze moest verhuizen naar een verzongingstehuis.  Wij bleven achter en zijn dan zelf opzoek gegaan naar een nieuw plekje om tijdelijk te verblijven.
 
Deze nieuwe lieve mevrouw heeft voor ons 4 schuilhokjes gemaakt. We bleven natuurlijk op een afstandje want we kende haar niet goed. Toen we eenmaal doorhadden dat die mevrouw ons eten gaf kwamen we al aangelopen maar aanraken zat er nog niet echt in.
We zijn nu echter opzoek naar een forever-huisje. En om deze te zoeken hebben we ons aangemeld bij villa vagebond, zij hebben ons vertelt dat ze ons daarmee kunnen helpen.
 
Foto volgt snel!
Geplaatst op 30-03-2018
Filou
villa vagebond

Hallo,
Ik ben samen met mijn 2 vriendinnetjes Sam en Sox binnen gekomen, mijn naam is Filou.
We woonden eerst bij een lieve dame maar deze moest verhuizen naar een verzongingstehuis.
Wij bleven achter en zijn dan zelf opzoek gegaan naar een nieuw plekje om tijdelijk te verblijven.
Deze nieuwe lieve mevrouw heeft voor ons 4 schuilhokjes gemaakt. We bleven natuurlijk op een afstandje want we kende haar niet goed.
Toen we eenmaal doorhadden dat die mevrouw ons eten gaf kwamen we al aangelopen maar aanraken zat er nog niet echt in.
We zijn nu echter opzoek naar een forever-huisje. En om deze te zoeken hebben we ons aangemeld bij villa vagebond, zij hebben ons vertelt dat ze ons daarmee kunnen helpen.
Geplaatst op 24-03-2018
Karel en Kiki
23

Hallo, ik ben Karel. Ik ben opgegroeid in Hasselt, en haast 2 jaar oud.
Mijn vorig baasje is verhuisd en besloot mij en mijn zusje daar te laten in de tuin aldaar. Geen idee waarom. In september en oktober was het weer nog wel oké, maar daarna werd het toch wel erg koud buiten.
 
Van een lieve buurvrouw kregen we goed te eten, maar de buurkat wilde ons liever niet binnen laten op haar bank. Dus nu logeer ik samen met mijn zus bij een fijn gastgezin. Hier heb ik een mooie krabpaal waar ik regelmatig op zit. En een kast met kussentjes om lekker op te kunnen slapen.
 
Ik stoei graag met mijn opvangmama, maar let ook heel goed op dat ik haar geen pijn doe. Volgens mij doe ik dat best goed. wel moet ik er soms nog aan wennen als zij een grapje maakt en mij wil vastpakken, dan schrik ik wel eens, maar dat ben ik ook weer snel vergeten.
 
Oh ja, ik vind het heerlijk om op mijn buik gekriebeld te worden, dan rol ik graag op mijn rug. In mijn staart heb ik trouwens een soort aangeboren knik, die doet geen pijn en ik vind het ook best wel stoer, zo'n knik.
 
Mijn zusje Kiki vind ik ook heel erg lief en we eten, genieten en slapen graag samen. We zoeken samen een nieuw thuis, misschien wel met een beetje tuin. Maar dat hoeft niet zo groot te zijn, want dat vind ik ook maar eng. En een lief baasje die mij nooit vergeet als ik in de tuin zit.
Geplaatst op 23-03-2018
Siep
VV

Deze kater kwam bij de vakantiebungalow van de melders aanlopen.

Welkom Siep!
 
Vorige week kwam een melding binnen van mensen die op vakantie waren in Center Parcs in Peer. Zij hadden tevens hun eigen kat mee maar opeens verscheen Siep bij hun huisje. Deze zwerver kreeg meteen een potje eten voorgeschoteld en zij namen contact op met ons. Nadien werd ze gevangen en overgebracht naar ons asiel waarna deze direct naar de dierenarts ging voor behandeling, want het was nodig!
Siep is ontzettend lief en dankbaar! En binnenkort ook heel mooi ;-) !
Geplaatst op 22-03-2018
Poekie
111

Hallookes, mijn naam is Poekie en samen met mijn broers en zus verblijf ik nu in een heus opvangpaleis.

We werden geboren in een grote tuin bij de nonnekes en werden daar samen met ons mama Grace (villa vagebond) goed gesoigneerd hoor. Warme melk met brood, alle restjes van de keuken…mmmm en de nonnekes vonden het leuk om de hele dag naar onze gekke fratsen te kijken. Maar koning winter keek om het hoekje…we konden daar niet blijven en toen de allereerste sneeuwvlokjes vielen zat ons mama opeens in een kooi ! Paniek alom bij ons …waar gaan ze met ons mama naar toe ?!

Maar oef…we moesten ze niet heel lang missen want ja hoor één voor één werden wij door lekkere hapjes in die kooi ook gevangen en waar kwamen wij terecht…inderdaad bij ons mama die lag lekker warm in een mandje te wachten op ons.

Maar oh jee…die rare wezens wilden ons pakken en aaien en knuffelen !!! Bah ! Dat was niet meteen een succes hoor, we hebben echt alles uit de kast gehaald…grommen, blazen, sissen en heummm…zelfs bijten LMaar die 2 gekke mensen gaven niet op...iedere dag opnieuw lagen ze daar op de grond voor onze bench wat gek te doen en gekke woordjes te brabbelen…ja ook de opvangmama die ik eens goed in haar hand gebeten had…ze gaf niet op hoor…en uiteindelijk gingen wij één voor één voor de bijl en ik…ja ik als eerste. Opgepakt worden vinden we nog steeds wat eng maar kopjes geven, aaikes krijgen, zelfs af en toe een kusje krijgen…ik moet toegeven…het doet wel iets met mij. Volgens de opvangmama’s ben ik goed op weg om het purrrrfecte katje te worden.

De komende dagen gaan we goed oefenen op oppakken zonder ongerust om me heen te kijken en kijken of ik goed overweg kan met al de andere katjes hier in huis en als dat allemaal lukt…dan mag ik “online “…wat dat ook mag wezen J

Ik moet echter toegeven…ik heb ook een raar trekje zoals ze hier zeggen en daarom noemt de ene opvangmama mij soms lachend “Poekie monster” en dat is goed bedoeld hoor, mijn broertje Shayne noemt ze “ koekie monster”

T’is namelijk zo…ik ga iedere dag even in de opvangmama haar tenen bijten…voila het is eruit. Vraag me nu niet waarom want dat doet zij ook alle dagen maar ik moet het antwoord schuldig blijven…Heel af en toe loopt ik snel nog even naar haar terug wanneer ze bv met ons eten bezig is en bijt ik nog gauw een 2de keer en dan maakt zij zo van die grappige , onozele danspasjes. Leuk om te zien hoor.

Maar hey, laat dat je nu niet afschrikken he, ik doe het zeker niet om haar pijn te doen, ik doe het trouwens alleen bij haar en niet bij de andere opvangmama dus ja…zou het nu aan mij liggen of aan die rare tenen van haar ? J

Maar genoeg over mij, mijn broers en zus moeten ook nog even aan de beurt maar niet vergeten he, hou de komende weken de website goed in het oog want eens ik er klaar voor ben kan je gaan bellen voor een meet en greet !

Liefs Poekie

(oh ja nog iets grappig, eerst noemden ze mij Poppy, die 2 gekkerds dachten toch wel dat ik een meisje was zeker , was dat even verschieten toen we naar de dierenarts gingen LOL )

Geplaatst op 18-03-2018
Milo
15

Hoi hoi, mag ik me even voorstellen?
Ik ben Milo, een schatje van een katje. Achter mijn speeltjes lopen en knuffelen zijn mijn favoriete bezigheden! Maar dat was ooit wel anders hoor. Ik werd gered van een industrie terrein waar de mensen alles behalve lief waren. Liefst hadden ze me willen verzuipen als ze me konden vangen.
Gelukkig werd ik gered en kon ik terecht bij een lieve pleegmama. Maar dat ze lief zou zijn wist ik natuurlijk niet op voorhand.
Bij mijn binnenkomst deed ik dan ook niets anders dan blazen, krabben en luid grommen om iedereen op een afstand te houden, wat was ik bang! Maar na een paar dagen afkoelen besefte ik al snel dat ik heel goed terecht was gekomen.
Ik begon dan ook voorzichtig mee te spelen met m’n verenstokje en liet het toe dat ze over m’n kopje aaiden. Eigenlijk best zalig al die aandacht dacht ik bij mezelf. Vanaf toen ging het alleen maar beter! Liefst zo veel mogelijk spelen, knuffeltjes gaan vragen, op schoot gaan zitten, kortom het goede leven! Nu ik zo flink ben geworden, voel ik me dan ook helemaal klaar om op zoek te gaan naar mijn gouden nestje. Heb jij nog een plaatsje vrij? Ik wil gerust alleen alle aandacht komen opeisen maar moest er nog een speelkameraardje zijn zou ik dit zeker ook leuk vinden denk ik. Hopelijk tot snel! Milo x

Geplaatst op 18-03-2018
Figaro
VV

Figaro komt uit Neerpelt en werd samen met haar zoon Shadow naar de Villa gebracht door meldster.

Later meer info

Geplaatst op 16-03-2018
Finn
VV

Later meer info

Geplaatst op 13-03-2018
Fred
GK

Fred liep al zo'n jaar rond op het terrein van een serviceflat. Hij kreeg zijn natje en droogje van de bewoners, maar nu was hij erg ziek.
 

Half december kwam deze 10-jarige rosse kater Fred binnen. Hoewel hij schrikachtig van aard is, kon men hem wel zachtjes over zijn kopje strelen. Een ticketje naar de dierenarts bracht aan het licht dat hij een zware ontsteking had aan de tanden. Dat werd opereren! En nadien intensieve zorgen. Omdat hij antibiotica en pijnstilling moest krijgen, verhuisde hij tijdelijk naar een gastgezin. Zijn papjes en babymousse smaakten hem en de medicijnen deden hun werk en hij knapte zienderogen op met als gevolg dat hij terug mocht doorstromen naar het asiel. Afhankelijk van zijn humeur laat hij zich ofwel aaien ofwel blaast hij. Ach… dat is normaal zeker? Vooral door zoveel gedoe op korte termijn maar het is van moeten want we willen natuurlijk het beste voor hem en dan moeten we uiteraard eerst wat ambetant doen. 
 
Om het met een spreekwoord uit te drukken: het doel heiligt de middelen!
Geplaatst op 06-03-2018
Grace
VV

Deze mama liep met haar kittens rond een school.
 

Ons mooi meisje liep rond in Schoten, met haar 4 kittens.
Op dit moment kijkt ze nog een beetje de kat uit de boom.
Alhoewel ze haar personeel dankbaar is voor al dat lekker natvoer waar ze van kan smullen, is het nog een beetje te vroeg voor knuffeltjes.
Ze heeft al een grote sprong vooruit gemaakt door niet meer weg te schieten als we binnenkomen.
Geef haar nog wat tijd en het komt helemaal goed! 
Geplaatst op 04-03-2018
Lara
17

Amai eindelijk na meer dan een jaar hebben we een geschikte match voor je gevonden. Je bent niet het meest sociaalste katje ter wereld maar je was fijn gezelschap in huis. Het gaat echt een gemist worden maar ik weet dat je daar in goede handen bent. Mijn lieve Lara we gaan je allemaal missen hier in huis en je zal snel uitbloeien bij deze lieve mensen die je de tijd willen geven om hun te leren vertrouwen.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg