Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2018 hebben 16 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-05-2018
Musti
vv

Musti heeft wat tijd nodig gehad om te wennen, maar nu loopt ze toch al over de gang en is nieuwsgierig. Bij vreemde mensen toch nog wat schuchter. Maar ze laat zich heerlijk kroelen en aaien!

Geplaatst op 28-05-2018
Eli
VV

Komt uit Keerbergen, kat zat al een jaar bij melder, maar eigen kat van 16 jaar kon niet met kat overweg. Dit werd erger en erger, terwijl Eli toch graag binnen wou komen.

Hii!!

Mijn naam is Eli. Ik ben een lieve zachte kater van 4 jaar. (al zeg ik het zelf :D ) Ik werd gevoerd bij mensen, maar deze hadden een eigen kat van 16 jaar, en die kon niet goed met mij overweg. Ik ben een kat wat graag binnen vertoefd, lekker soezen, kroelen, chillen, ... en aangezien dit niet ging bij de melders hebben ze besloten de Villa te contacteren.

In het begin was ik erg onder de indruk van de hele verhuis. Ik was niet boos, haalde zeker niet uit, maar kroop het liefst helemaal weg in een hoekje van de kamer. Ondertussen door de vele liefde en aandacht die ik krijg in de Villa ben ik helemaal aan het openbloeien. Oh wat geniet ik er van als ik geaaid word, ik ga op mijn rugje liggen en je mag zelfs mijn buikje kriebelen. Ik ben erg zacht van karakter, ben geen ruziemaker, ik ben enorm lief. Ik hou wel van rust. Veel drukte daar ben ik zeker niet voor te vinden. Een lekker plekje naast je op de bank, of ergens op de kast, in een mandje, plankje, stoel, het maakt me allemaal niet uit, zolang ik maar lekker veel aandacht en aaitjes krijg.

Mijn koffertje staat alvast klaar :)

Hopelijk tot snel, en in tussentijd geniet ik hier nog van alle warmte en liefde die ik krijg.

Knufje, Eli.
 

Geplaatst op 24-05-2018
Pixie
VV

Hii!

Ik ben Pixie, een vrolijke babbelkous. Ik woonde samen met mijn beste vriendje Gabber bij ons baasje, maar door omstandigheden zijn we moeten verhuizen. Gabber kwam van de Villa, ik van een ander asiel in de buurt. Men wou ons niet scheiden, want we hadden samen toch een band op gebouwt, dus ben ik mee gekomen naar de Villa. :D

Hoe kan ik mezelf beschrijven: speels, lief, knuffelig, zacht en een echt babbelkous! als je de Villa binnenwandeld wacht ik je al op aan de deur van de Jungle, en verwelkom ik je met een luidkeelse miauw! Ik babbel de hele tijd tegen je en het liefst krijg ik de hele tijd aaitjes.

Ik had een ontstoken oogje en hier kreeg ik dagelijks 2x een zalfje in.

Ik kan ook prima met andere katten als ze niet te dominant zijn. En kinderen is ook zeker geen probleem.

Hopelijk gaat ook snel de telefoon voor mij, mijn koffertjes staan aan klaar aan de deur.

Liefs, Pixie.

Geplaatst op 24-05-2018
Keesje
105

Ik ben Keesje en ik mag op zoek, mezelf promoten op het smoelenboek.
Ik heb werkelijk geen idee hoe dat werkt,maar hopelijk blijf ik niet onopgemerkt.
Ik ben al een jaar of tien, maar echt geen ouwe sok.
Laat mij maar huppelen, gewoon, zonder wandelstok.

Oke oke, ik heb nog maar twee hoektanden, boeien.
De dierendokter heeft de rest eruit gehaald, die gaan dus niet meer aangroeien!
Mijn ogen fonkelen als sterren en banen zich een weg,
op zoek naar een ontmoeting, zonder woorden, zonder overleg.

Zoveel leuke smoeltjes zoeken nog een huis, dus ik moet opvallen.
Indruk maken, lief kijken, beetje kneden, ik moet gaan knallen!
Ach, misschien moet ik gewoon lekker mezelf zijn,
Keesje is Keesje, gezellig met een hartje zo fijn.

Andere poesjes geen probleem en kinderen zijn lief!
Ik ben makkelijk, dus.... word ik jouw hartendief?
Gewoon even met kattenbemiddeling mailen of bellen,
maar je mag het natuurlijk ook gewoon doorvertellen!

Doeiii, Keesje, meisje x

Geplaatst op 21-05-2018
Doris
27

Mauw, ik ben Doris. Of moet ik zeggen prrrt? Ik roep namelijk continu mijn broer en zus om te spelen. Mijn opvangmama zegt dat ik de babbeltante ben van het gezin. Ik ben zeer lief en kom graag een keertje aan je broek trekken zodat je me aandacht geeft.


Zoals je op fb al hebt kunnen lezen ben ik gevonden op een werkplek. Mama had ons achtergelaten en zo kwamen we bij Zwerfkat in Nood terecht. Nu, alles is goed gekomen met ons. We vinden het nu zalig om bij mama de liggen of om met haar staart te spelen.


Weet je, ik ben nog niet klaar voor een nieuw huisje. Mama moet me nog op de kattenbak leren gaan en leren eten, maar binnen enkele weken kan ik dat allemaal! Enja, dan scheiden onze wegen en kan ik opzoek naar een toekomst. Al had ik deze toekomst graag nu al vastgelegd, vandaar dat ik nu al opzoek ga naar dat ene mandje.


Heb jij nog wat geduld, maar wel heel veel liefde voor deze spring in't veld? Neem dan heel snel contact op met mij!

Pootje,

Doris

Geplaatst op 21-05-2018
Millie
27

Mauw! Hier ben ik! Millie, of euhm mama's kindje? Toen ik nog heel klein was (want ja, nu ben ik al een groot meisje) wou ik niet van mama's zijde wijken. Als mama even ging eten begon ik haar heel zielig te roepen. Als iemand me opnam begon ik heel hard te roepen dat mama zelfs boos werd op de mensen hihi. Intussen ben ik een grotere dame en hang ik niet meer zo aan mama. Ik vind mensen eigenlijk ook wel leuk. Als er maar iemand in mijn buurt is.


Vanaf het moment dat ik alleen val, begin ik weer te roepen... Ik kan dat niet zo'n eenzaam bestaan hebben. Ik ben zo mooi dat ik vind dat mensen me moeten zien (én horen). Wat kan ik nog over mezelf vertellen? Ik neem het voortouw van dan groep. Ik heb mijn zus en broer geleerd hoe ze vleesje moeten eten en hoe ze een leuk spel kunnen spelen. Ik ben namelijk supersnel en laat hen altijd achter me aan hollen!


Maar, mijn mama heeft ons een keertje in onze oortjes gefluisterd dat we niet voor eeuwig bij haar kunnen blijven. Kleine kindjes worden groot zei ze. En daarna nog groter en voor je het weet verlaten ze je. Ze zei me ook dat ik me geen zorgen moest maken, opvangmama zou wel voor een goede thuis zorgen, maar ik heb er wat mijn twijfels over.


Ga ik wel een leuke thuis vinden? Waar ze me altijd zullen verwennen? Waar ze springen als ik roep? Waar ik lekker mag kroelen op hun schootje? En waar ik misschien ook een beetje kattenkwaad mag uitsteken? Daarom dat ik alvast zelf de touwtjes in handen heb genomen en opzoek ga naar een huisje. Een eigen huis, een plek onder de zon... je weet wel ;)

Zo, tot binnenkort dan?


Pootje,

Millie


 

Geplaatst op 21-05-2018
Dabber
27

Piep, Ik ben Dabber! De man van het gezin! Ik woon namelijk alleen maar tussen vrouwen. Mijn twee zussen en mijn mama. Ik kan je wel zeggen dat ik mijn mannetje kan staan. Hoe ik dat doe? Ik kijk eerst da kat uit de boom en laat de anderen het voortouw nemen. Hierna volg ik en doe ik het grootser. Op die manier lijkt het alsof ik heel stoer en indrukwekkend ben. Maar eigenlijk heb ik maar een klein hartje. Ik hou van knuffelen met mama en opvangmama en krijg graag aandacht. Ik had ook het minst van iedereen moeite om me aan te passen aan mensen. Ik heb hen echt graag. Ze knuffelen me voortdurend en geven me lekker vleesje.


Nu heeft mijn mama me verteld dat ik hier niet kan blijven wonen. Het is maar een opvangplaats zegt ze dan. Oké, goed, ik moet dus opzoek naar een nieuwe plek. Deze keer wel een plek waar ik voor altijd mag blijven, waar ik al mijn jaren kan slijten en waar ik vele kaarsjes mag uitblazen. Een plek waar een vriendje rondloopt die ik kan plagen (want dat doe ik graag). Een plek waar ik lekker eten krijg. Een plek waar ze me strelen. Gewoon een eigen warm huisje! Ik hoor je al denken: die is toch veel te klein voor zijn valiesje te pakken? Ja, klopt, ik moet nog even wachten. Mama moet me nog enkele dingen leren. Eens ik weet hoe ik kan springen en hoe ik me deftig moet wassen mag ik verhuizen. Mijn opvangmama heeft me ook gezegd dat mama me nog zou leren hoe ik grote brokjes moet eten en hoe ik kan bedelen voor snoepjes. Eens ik dat kan, mag ik verhuizen!


Heb jij dat ene plekje voor mij vrij? Heb je nog een poezenvriend of vriendjes bij jou en mag ik daar nog bij? Heb jij lekker eten en een hand die geweldig goed kan strelen? Wel dan denk ik dat we een match hebben!


Wat denk je? Hoor ik je snel?

Vele groetjes en tot binnenkort,

Dabber


 

Geplaatst op 21-05-2018
Loulou
27

Dag allemaal, mijn naam is Loulou. Ik heb een aardig leventje achter de rug. Jaren leefde ik op straat. Ik kreeg af en toe wel eten van mensen waardoor ik hen fijn begon te vinden. Echt inwonen bij deze lieve mensen kon niet, ik bleef dus lekker op straat.

Wat wel een probleem vormde was dat in continu met de jongens in zee ging. Hierdoor kreeg ik regelmatig een nestje kids! Ik verzorgde hen goed en zorgde dat ze ook de grote wereld aankonden. Het ging zo jaren door met mij tot ik plots besloot mijn nestje ergens op een bouwwerf te krijgen. Enkele werkmannen vonden me en ik besloot er van door te gaan. Mijn baby's? Die liet ik achter... Om een lang verhaal kort te maken, iemand nam mijn baby's over in een couveuse en ik mocht in de vangkooi lopen wanneer ik zin had. Na drie dagen was het dan zover. Ik besloot van dat lekkere voer te eten en hup, ik zat vast in de kooi. Wat was het fijn, want ik zag mijn kleine kindjes terug na drie dagen. Nu verzorg ik hen uitstekend in het gastgezin waar ik verblijf. Maar... binnenkort mag ook ik naar een huisje verhuizen waar ze altijd voor me zullen gaan zorgen. Een huisje waar ik van mijn bewogen leven tot rust kan komen en waar ik lekker kan knuffelen met de mensen rondom me.

Heb jij dat stekje waar ik rustig mezelf kan zijn? Die me af en toe verwent met lekker eten? En die op mijn rugje en buikje wil aaien als ik er zin in heb?

Neem dan snel contact met me op!

Pootje,

Loulou

Geplaatst op 20-05-2018
Fenya
21

Fenya werd gevonden in een bos, helemaal alleen, hongerig, mager en vol teken.
Ze ging ook direct op de brave wandelaars af, en wandelde miauwend met hen mee. Ze wist dat zo alleen in een bos geen leven voor haar was. Ze is lief, aanhankelijk en ontzettend mooi. Ja hoor, deze lieve prinses verdient wel een ander leven, en dat weet ze zelf maar al te goed. Op zijn tijd eens lekker spelen, want daar houdt ze ook zeker wel van.

Mijn andere katten in huis zijn ondertussen ook al aan haar gewoon, is ook niet moeilijk, ze past zich perfect aan en weet wanneer iets kan en wanneer niet. Ondertussen is ze al goed bevriend met onze andere opvanger, Paprika, ze rennen zeer geregeld op en af het huis, spelend en stoeiend met elkaar. Fijn om te zien hoe Fenya ook het beste in Paprika bovenhaalt!

Haar favorietste plekje is bovenop de krabpaal, daar past ze net perfect in, heeft ze het overzicht over de ruimte, en kan ze fijn zien wat er verder in huis gebeurt. Hoewel...ze kan lekker liggen slapen en relaxen, en ze kijkt niet echt op van wat er hier allemaal gebeurt. Ze vindt het allemaal prima zo! Niets wat haar stoort, niets waar ze bang voor is.

Dus, ben jij op zoek naar een ideale prinsessenpoes? Dan mag je zeer zeker voor Fenya kiezen!

We hopen snel van je te horen!!

Geplaatst op 19-05-2018
Stella
vv

 

Mijn naam is Stella. Ik ben in de Villa terecht gekomen door een uithuiszetting. We waren met 9, voor de andere 8 was er reeds een oplossing, maar ik bleef alleen achter en zo ben ik in Villa Vagebond terecht gekomen. Toen ik verhuisde naar de Villa had ik wat problemen met mijn huid, de verzorgers wisten ook niet goed komt het door het eten, of heb ik een allergie? Het was even zoeken, maar met de nodige medicijntjes is mijn huid en vachtje nu weer mooi en genezen. Ik ben een enorm knuffelig poesje, handjes die me kriebelen daar zeg ik geen neen tegen! Ook ben ik kampioen in kopjes geven, dit vind ik zeer leuk! Zodra ik mijn koffertje mag pakken, geef ik jullie een seintje!

Hopelijk tot snel, kopje, Stella.

Geplaatst op 17-05-2018
Blaze
117

Yo! Ik ben het, Blaze

 

Ik ben samen met mijn zusjes geboren in een nat en koud kippenhok, mama wist zich ook geen raad en werd overal weg gejaagd. Ook in dat kippenhok waren we niet gewenst en gelukkig kwam onze opvang mama ons snel ophalen. Mama dacht dat onze opvang mama net zo gemeen was als alle andere mensen en rende weg… we hebben haar nooit meer gezien ;-(

 

Gelukkig kwamen wij in een hele warme couveuse en we kregen ieder 2-3 uurtjes een lekkere flesje melk, oké ik geef toe het was ff wennen dat plastic ding dat we ins ons mondje kregen maar de melk was overheerlijk. En weet je wat ook zo heerlijk was? Die super buikmassages. Ik ga er weer van spinnen als ik er weer aan denk.

 

Ondertussen ben ik al 7 weekjes oud en binnenkort mag ik zelfs verhuizen naar mijn gouden mandje, het liefste neem ik mijn allerliefste zusje Zoe mee, wij zijn vanaf onze geboorte onafscheidelijk. Ik vind het erg fijn als zij in mijn buurt is. Moet je eerlijk zeggen als ik haar kwijt ben dan ga ik ook heel hard op haar roepen…. Zoeeeeeeeeee waar ben je? En dat hoort ze mij wel maar plaagt mij ook wel eens en roept gewoon niet terug. Als ik moe ben wil ik gewoon bij haar slapen en zij is mijn alles

 

Ben jij diegene die ons een warm en een – voor altijd samen- plekje wil geven dan zeg ik, vul meteen het adoptie vragen formulier in of bel/mail met de mensen van kattenbemiddeling.

 

Liefs, Blaze

 
adoptievragenformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQw2TdYjqgWCcUTB77GwusIjVdZzOXMInCl8Ai0F1tnqFhOg/viewform
Geplaatst op 17-05-2018
Zoe
117

Hai Hai, Ik ben Zoe.

 

Ik was 3 daagjes oud toen ik werd gevonden met mijn andere zusjes en broer in een klein koud en nat kippenhok. Gelukkig werden wij snel ontdekt en verhuisde wij naar een heerlijk warme couveuse. Onze buikjes werden meteen voorzien van heerlijke melk. Mijn zusjes werden heel ziek en mijn opvang mama heeft alles gedaan om hun te redden maar ze waren niet zo groot en sterk zoals mijn broertje Blaze en ik….

 

Ik ben ondertussen al 7 weekjes oud en ik ben een echte spring in het veld, ik vind het zo leuk om alles te ontdekken. Mijn broertje Blaze die durft dat allemaal niet zo goed, dus ga ik gewoon lekker alleen op onderzoek uit. Dan hoor ik Blaze al meteen piepen als hij mij kwijt is hahahahha wie is de stoere van ons 2? Dan ren ik meteen naar hem toe en zeg kom op watje hihihih. Wij zijn verzot op elkaar en hopen ook echt dat wij bij elkaar kunnen blijven.

 

Ik vind het heerlijk on na het ravotten om weg te doezelen in een zacht en warm mandje, en mijn vraag aan jou, of jij voor mij en mijn lief broertje dat warme gouden mandje bij jou in huis staat?

 

Veel liefs, Zoe

 

 

Geplaatst op 17-05-2018
Nani
114

Hallo, hallo… wat? Moetik ff stil zitten? Moet je wel ff wat te spelen tussen mijn poten duwen.  Ik vind stil zitten namelijk zonde van de tijd. Er is zo veel te ontdekken. Dus ik ren heen en weer, op en neer. Broer vangen, balletjes laten rollen, klimmen, allemaal leuk!!!

Een paar weekjes geleden was het anders. Wij lagen in een tuin. Mama was veel weg en het was zo koud buiten. Op een dag duurde het vreselijk lang voordat mama kwam en wij konden ons niet warm houden. Een mevrouw haalde ons binnen en we werden verhuisd naar onze opvangmama.  Lekker warm in de couveuse was beter. Flesjes drinken en wat knuffelen en wij groeide als kool!

Nu kunnen we al een beetje zelf eten. En we gaan al netjes op de kattenbak, goed he!
Nog even en dan mag ik verhuizen naar een plekje waar ik voor altijd zal wonen.
Dus…. Heb jij veel plek en veel speelgoed? Wil jij het avontuur aangaan met een echte speelvogel in huis? Kom dan snel eens bij mij kijken!

Gaan we lol hebben, gegarandeerd! Enne, heb je wat minder tijd voor mij? Dan kan misschien mijn broertje ook mee? Met hem erbij amuseer ik me sowieso de hele dag!
Tot snel!

Pootje van Nani.

Geplaatst op 17-05-2018
Stitch
114

Wat nu? Wil je iets van mij weten? Normaal staat mijn zus vooraan en volg ik haar. Maar ik wil best wel even wat over mezelf vertellen…Mijn naam is Stitch. Ik ben gevonden in een tuin. Lag met mijn zusjes op mijn mama te wachten. Ze kwam niet en we hadden het zo koud. Een mevrouw pakte ons binnen en bracht ons naar een gastgezin.
Daar kregen we lekkere flesjes en mochten in een heerlijk warme couveuse zalige slaapjes doen, hmmmm.

Nu zijn we al een stuk groter. We hebben geleerd zelf wat te eten en gaan al op de kattenbak. Ik wordt al een echte grote jongen! Spelen vind ik best leuk, maar rustig aan. Meestal hobbel ik wat achter mijn zus aan en kijk wat zij allemaal uitsteekt. Stoeien met haar vind ik ook leuk. Maar verder slaap ik graag veel. Volgens mijn opvangmama ben ik een echte luie kater. Maar ik heb die slaapjes nodig om een grote vent te worden,
toch!

Nog eventjes en dan mogen we naar een eigen plekje. Ik hoop op een plekje waar al een katje is om achter aan te hobbelen. Of samen met mijn zus, dat zou helemaal fijn zijn!
Dan een warm zacht mandje. Ik hou namelijk echt niet van kou! Een fijn slaapplekje en ik ben helemaal tevreden. Heb jij dat in huis? Kom dan snel eens kennis maken met mij!
Liefs,

pootje van Stitch!

Geplaatst op 06-05-2018
Lou
111

​​​​Super fijn nieuws in poezenland  want ons Lou-ke mocht dit weekend zijn koffertje pakken.  En wat is daar nu zo extra leuk aan ?  Wel ons mooie manneke woont terug bij zijn zusje Pippa ! Hoe leuk is dat !

Pippa's baasje had tijdens haar adoptiebezoek al laten vallen dat hij ook 2 katjes wel zag zitten.  Alleen was het voor onze Lou nog een beetje te vroeg, hij vertoefde op dat moment nog veel in verstopland.  We vonden het beter nog even te wachten maar we hielden wel contact en Pippa's baasje vroeg met regelmaat van de klok naar een update over Lou.  Deze week hebben we dan de knoop doorgehakt, we kunnen en mochten deze mooie kans voor onze mooie zwarte panter niet aan ons voorbij laten gaan.  Lou werd vrijgegeven voor adoptie en nog dezelfde dag hing zijn toekomstig baasje al aan de telefoon voor een afspraakje.
Lou springt voorlopig nog niet op je schoot maar laat zich van op zijn slaapplekje zonder problemen aaien en soms mag je hem zelfs al eens oppakken, weliswaar met een klein stressmomentje voor ons manneke, hij krijgt er telkens spontaan een snotneusje van, dat ook weer plots verdwijnt wanneer hij 2 minuten later weer op zijn troon ligt.  Het is een specialleke hoor maar zo lief, zo zacht van karakter, een cutie die wanneer hij de kast waar het eten in staat hoort opengaan, super grappige geluidjes maakt.  Lou heeft altijd een hongerke. 

We weten dat ons manneke goed terechtkomt en net zoals zijn zusje Pippa alle tijd krijgt om te wennen aan zijn nieuwe huisje en mensjes.  Pippa zal natuurlijk vanaf nu haar snoepjes moeten delen maar ook daar zijn we gerust in hoor, snoepjes en allerlei lekkers in overvloed daar.


Lieve Lou, kleine schattelou, gij jij nu maar heel hard genieten van de rest van je lui lekkere poezenleven samen met je zusje.  
Dikke knuffel voor jou en geef je zusje er ook ene 
liefs van je opvangmama's
xxx
Geplaatst op 05-05-2018
Mauritz
VV

Hoi hoi,

Mijn naam is Maurits, al kwam ik in de Villa als Mara :D Er was een kleine vergissing gebeurd en men dacht eerste instantie dat ik een knappe poes was :D Ik had een etterend wondje op mijn hoofd en dit moest dringen verzorgd worden. het wondje werd opengemaakt, het vuil werd eruit gehaald, en na een kuur van Rilexine is het wondje helemaal toe en genezen. Tijdens deze grondige check-up zagen ze dus dat ik geen Mara was maar een Maurits. :D Ik ben dus een knappe kater, met lang zwart haar. Ik woon in de Villa in de Noordpoolkamer, en in begin was ik toch erg onder de indruk.

Ik moest even bekomen van de hele verhuis en het verzorgen. Ondertussen voel ik me goed. Ik kom regelmatig eens piepen als de verzorgers bezig zijn, of ik lig relax op de vensterbank te genieten van het zonnetje, of ik ga de verzorgers begroeten met een lief kopje bij ontvangst. Ik laat nog niet alles zien wat ik in mijn mars heb maar dit gaat zeker komen.

Lief kopje, Maurits. 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg